Що робити ветеранові ВВВ, якщо адміністрація відмовила в наданні пільгового житла?

Я Заколяпіна Тамара Василівна, 1927 року народження. Вдова учасника війни. 08.12.2010 року написала заяву на надання житлової субсидії на придбання житлових приміщень у власність у відповідності з Федеральним законом "Про ветеранів". Зібрала всі довідки, здала в житлову комісію Пластовского муніципального району. 29.12.2010 року мені прийшла відповідь на мою заяву в якій мені було відмовлено в прийнятті на облік як потребує житловому приміщенні (підстава: підпункт 2 пункту 1 ст 51 ст 53 Житлового кодексу РФ). Я живу в будинку належить моєму молодшому синові. У будинку пічне опалення, всі зручності на вулиці, мені дуже важко носити дрова, топити піч, помитися теж проблема. До міської лазні 4 км. Мені 84 роки, хотілося пожити в людських умовах, у теплі. За все своє життя ми з чоловіком не користувалися ні якими пільгами, працювали від зорі до зорі, ростили дітей, навіть у відпустці жодного разу не були. Навіщо тоді обнадіювати старих хворих людей, щоб потім з за якихось зайвих метрів відмовити, зовсім не беручи до уваги, що житло не упорядковане. Згідно з довідками БТІ і реєстраційної служби власного житла я не маю. І ще поясніть будь ласка що означає Федеральний закон від 6 травня 2010 року № 79-ФЗ "Про внесення змін до Федерального закону" Про ветеранів "в ст 1 пункт 5 - забезпечуються житлом незалежно від їх майнового положення. Наші місцеві юристи не можуть пояснити.
.
Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тамара Василівна. До внесення змін у чинне законодавство, закон передбачав забезпечення ветеранів житлом за наявності такої підстави, як визнання їх незаможними. В даний час житло надається не тільки малозабезпеченим, але й іншим громадянам .

Якщо Вас не влаштовує відповідь місцевої адміністрації, то ви можете оскаржити його в судовому порядку. Згідно ст. 256 ЦПК РФ, громадянин вправі звернутися в суд із заявою протягом трьох місяців з дня, коли йому стало відомо про порушення його прав і свобод.

Пропуск вказаного строку звернення до суду з позовною заявою не є для суду підставою для відмови у прийнятті заяви. Причини пропуску строку з'ясовуються в попередньому судовому засіданні або судовому засіданні і можуть бути підставою для відмови у задоволенні заяви. .

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може вдова ветерана претендувати на житло, якщо проживає у будинку без з ...
  • Що означає рядок у законі, про надання житла незалежно від матеріального ст ...
  • На субсидію може претендувати тільки дитина-інвалід, або вся його родина?
  • Визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування про надання жило ...
  • Надання жилих приміщень окремим категоріям громадян

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ