На субсидію може претендувати тільки дитина-інвалід, або вся його родина?

Здрастуйте! Наша сім'я складається з 3 чоловік. У мене два сини старшому 26 років, молодшому 15лет-він інвалід дитинства по зору. живемо ми в хатинці з загальною пл.30 кв.м., З яких 175 кв.м-це одна кімната і кухня 125 кв.м. Стоїмо на черзі з поліпшення житлових умов у загальній черзі № 79 в першочерговим № 19 а в списках інвалідів на отримання житлового сертифіката як сім'я має дітей інваліда № 8. Я дуже смутно уявляю цю президентську програму. Але на ту суму в розмірі 715 тис.руб розрахунок 21.666 руб. за кв.м в Омській області не купити навіть 1 ком.квартіру.В інтернеті я вичитала що ця сума розрахована на33 кв.м. Ось тільки не зрозумію, ця сума і квадрати розраховані будуть тільки на мл. сина - інваліда або на мене і старшого сина теж? Але якщо на нас двох теж, то повинні розрахувати суму на 54 кв.м., і сума повинна бути більше. Матеріально у нас немає можливості щоб додати до цієї суми і придбати що то побільше.
ПИТАННЯ-1.Сертіфікат буде виданий на моє ім'я для всіх членів сім'ї або на ім'я сина інваліда?
2.Якщо я куплю на цю суму 1 кім.квартири плоша не більше 36 кв.м, то чи мають право нас зі старшим сином викинути з загальної черги?
3.Касается чи ця програма всієї родини або тільки дитини інваліда?
4.Счітается Чи це програма рішенням житлового питання для всієї нашої родини або це зовсім інша програма і нічого спільного не має із загальною черговістю?
5.Ми живемо в районі, але хотілося б купити синові інваліду в місті квартиру, так як через 3 роки він буде вступати вчитися у вищий навчальний заклад і це житло нам би кстаті.Хоть житлову проблему б нам решіло.Імею я право сертифікат отриманий в районі
реалізувати в місті?
6.До якого року триватиме ця житлова програма?
Будьте ласкаві, допоможіть будь-ласка, розібратися щоб не наробити помилок! Заздалегідь, ДЯКУЮ!

Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. У відповідності зі ст. ст. 1728.2 Федерального закону від 24.11.1995 № 181-ФЗ «Про соціальний захист інвалідів у Російської Федерації» (з наступними змінами) забезпечення за рахунок коштів федерального бюджету житлом інвалідів та сімей, що мають дітей-інвалідів, які потребують поліпшення житлових умов, що встали на облік до 1 січня 2005 року, здійснюється в обсязі, передбаченому на ці цілі у Федеральному фонді компенсацій бюджетам суб'єктів Російської Федерації (у вигляді субвенцій). Обсяг коштів визначається виходячи з числа осіб, які мають право на зазначені заходи соціальної підтримки, загальної площі житла 18 квадратних метрів і середньої ринкової вартості 1 квадратного метра загальної площі житла по суб'єкту Російської Федерації, установлюваної федеральним органом виконавчої влади, уповноваженим Урядом Російської Федерації.

Згадані вами виплати проводяться тільки на дитину-інваліда виходячи з норми загальної площі житла, яка дорівнює 18 кв. м. Членам сім'ї останнього виплати не проводяться. Після придбання житлового приміщення (як в місці проживання, так і іншому населеному пункті) на дану виплату дитина-інвалід буде знятий з обліку як потребує житловому приміщенні. Така підстава для зняття з обліку передбачено п. 4 ч. 1 ст. 56 ЖК РФ.
У відношенні членів сім'ї дитини-інваліда необхідно врахувати наступне.
В силу ст. 55 ЖК РФ право перебувати на обліку в якості нужденних у житлових приміщеннях зберігається за громадянами до отримання ними житлових приміщень за договорами соціального найму або до виявлення передбачених статтею 56 ЖК РФ підстав зняття їх з обліку.
Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 56 ЖК РФ, громадяни знімаються з обліку як нужденних у житлових приміщеннях у разі втрати ними підстав, що дають їм право на отримання житлового приміщення за договором соціального найму.
Вас і Вашого старшого сина можуть зняти з обліку, якщо будете забезпечені житлом не менше облікової норми площі житлового приміщення (далі - облікової норми).
Облікова норма встановлюється органами місцевого самоврядування, при її розрахунку враховується не житлова, а загальна площа житлового приміщення.
Перебувати на обліку в якості нужденних у житловому приміщенні Ви вправі лише у випадку, якщо забезпечені житлом менше облікової норми.

 

Додаткові матеріали:

  • Як сім'ї поліцейського вирішити проблему з житлом, якщо немає грошей на йо ...
  • Чому адміністрація відмовляє працівникові Крайньої Півночі в квартирі?
  • Оскарження рішення адміністрації про надання житла за договором соціального ...
  • Відмова в постановці молодої сім'ї на облік щодо поліпшення житлових умов
  • Визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування про надання жило ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ