Хто має оплачувати заборгованість сироти по комунальних платежах?

Добрий день, Павло!
Вас турбують з г.Плеса, Іванівської області.
У нас велика прийомна сім'я, в якій офіційно тільки оформлених 6 дітей, і у якого, як правило свої проблеми. Зараз мова йде про дівчинку, яка потрапила до нас у сім'ю в 2007 році. Вона залишилася без батьків, старший брат відбував термін (5 років). За ними було закріплено житло. Зараз брат повернувся і зіткнувся з тим, що в квартирі, яка була описана, забиті-є борг за комунальні послуги, за збереження житла і тепло. рахунок цей виставлений на ім'я його сестрички, якій ще не виповнилося 18 років. І тепер питання стоїть так, що вона повинна (тобто опікун) оплатити ці борги. Коли Олексій сіл (брат опікуваної), його тимчасово зняли з реєстрації, Ксюшу ми прописали в опікуна в доме.Квартіра залишилася числиться за її братом Олексієм Олеговичем Дегтярьовим і його сестричкою Оксаною Олегівною. У квартирі в цей час ніхто не проживав, її навіть ніхто не відкривав, вона описана була 05.08 2006 Дитина потрапив до реабілітаційного центру, а в2007 р. до нас. дуже просимо допомогти в цьому питанні. А то виходить - візьмеш дітей, і треба ще борги оплачувати. Адже всі дітки у нас отримують хорошу освіту, і ми з ними не розлучаємося і після 18 років. Продовжуємо підтримувати, як своїх. можливо Ви чули про цю сім'ю - російсько-французька родина,
email: natali-sok64@mail.ru
сайт: www.pless.ru

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Якщо сирота є власником квартири, то опікун зобов'язаний зберігати майно опікуваного, а отже - оплачувати комунальні платежі. Якщо ж дитина в квартирі не зареєстрований і фактично не проживає, то опікуну необхідно надати довідку про це в ЖКГ, після чого і буде проведено перерахунок.

В період перебування в дитячому будинку неповнолітній має реєстрацію в ньому за місцем перебування. Дитячий будинок являє необхідні документи в керуючі компанії, які зобов'язані робити перерахунок виходячи з того, що дитина не проживає в житловому приміщенні. Тобто борг по комунальних платежах на дитину не накопичується.

Після того, як дитина був переданий вам під опіку, ви повинні з його грошей (посібників) оплачувати плату за житло (але не комунальні послуги, якщо дитина зареєстрований з вами).

 

Додаткові матеріали:

  • Продаж приватизованої квартири із зареєстрованим в ній мешканцем.
  • Права колишньої дружини на житло колишнього чоловіка по соціальному найманн ...
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...
  • Права колишньої дружини на житло колишнього чоловіка по соціальному найманн ...
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ