Що робити якщо страхова компанія не виплачує виплати по ОСАГО?

Здрастуйте, у мене таке питання? Я потрапила в ДТП в листопаді 2010 року, вина не моя, але машина в мене застрахований за КАСКО. Тобто я приїхала в свою страхову (Міжгалузевий страхової центр) звернулася до них, а вони надалі будуть співпрацювати зі страховою по ОСАГО 2-го приватника ДТП. Спочатку я їздила вони забували вічно якісь документи, минуло 2 місяці. Потім я приїхала на ТО до офіц.діллеру (так як машина на гарантії), вони побачили вм'ятину і сказали, що я маю право на ремонт у них. Я звернулася в свою страхову, вони попросили написати заяву на напрямок на ремонт в оф.діллеру, і відповідь буде через місяць. (І ще, вони мені місяць тому говорили, що відповідь скоріше за все буде негативний, але чому? Якщо страхова моя потім отримає гроші з тієї страхової винуватця ДТП, машина в мене на гарантії - чи можу я вимагати обов'язкового ремонту у оф.діллера), заяву я написала 2 лютого, сьогодні 9 березня, дзвоню їм, відповіді ще не дали і не направили офіційне повідомлення, як вони обіцяли по пошті. І ось тепер вже не знаю, як з ними боротися. Вони не ворушаться, відсилають від одного до іншого. А машина не ремонтується. Підкажіть, будь ласка, що мені робити і як себе вести.

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. У відповідності зі статтею 13 закону про ОСАГО, страховик повинен здійснити страхову виплату страхувальнику, у зв'язку з виникненням страхового випадку, або направити йому обгрунтовану відмову в такій виплаті не пізніше ніж через тридцять днів з дня одержання заяви потерпілого.
Якщо ж страховою організацією не виконуються в строк зобов'язання, страховик має право звернутися до суду з позовною заявою про стягнення відшкодування, а також про стягнення суми неустойки, яка становить 1/75 ставки рефінансування Банку Росії за кожен день прострочення (діючої на день, коли страхова компанія повинна була виконати свій обов'язок).

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може страхова компанія відмовити у виплаті КАСКО за відсутності довідок ...
  • Спадкування кредитного автомобіля і зобов'язання спадкоємця
  • Оспорювання відмови у виплаті страхового відшкодування в суді
  • Відшкодування шкоди від ДТП в судовому порядку винуватцем події
  • ОСАГО. Повне відшкодування шкоди від ДТП.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ