Як стягнути відшкодування моральної та матеріальної шкоди?

Добрий день.
9 травня ц.р. коли я йшов по узбіччі до своєї припаркованій на спеціально виділеному місці машині, з проїжджає повз газелі, за кермом якої був громадянин Киргизії, на мене впала незакріплена будівельна дошка. В результаті я отримав струс мозку і травму ключиці, мені було зроблено операцію (встановлена металева пластина в плечі), я втратив працездатність. У понеділок мені належить друга операція - з витягання пластини.
Слідство по справі, яка визнали адміністративним правопорушенням, вів відділ дізнання 14 батальйону ДПС в Люберецьке районі Московської області. На мої численні телефонні запити просили почекати до результатів медекспертизи. Після експертизи, з результатами якої я не був ознайомлений, знову просили чекати, поки зі мною зв'яжуться.
Вчора я отримав повідомлення про припинення справи за закінченням терміну давності. У папері написано, що повідомлення отримано 11 листопада (тобто 10-денний термін на оскарження вже закінчився), тим часом як штемпелі на конверті датовані таким чином: 13 листопада - відправка з Люберець, 20 листопада - моє поштове відділення.
Чи правильно я розумію, що можу звернутися в Люберецких прокуратуру з проханням про пересморте справи? Чи можу я розраховувати на матеріальну компенсацію за шкоду здоров'ю, втрату працездатності?

Ігор

Відповідь юриста:

Привіт Ігор. Ви можете направити позовну заяву про стягнення матеріальної та моральної шкоди безпосередньо до причинителю збитку. Вам необхідні документи, що підтверджують:
- Розмір втраченого заробітку, зокрема середнього місячного заробітку (доходу), стипендії, пенсії, допомоги; довідки, отримані на роботі або у відповідній організації
- Ступінь втрати професійної або загальної працездатності (укладення медустанови і медичної експертизи)
- Витрати на лікування і додаткові витрати (виписка з історії хвороби, документи про оплату медичних послуг, ліків, харчування).

Ви вправі оскаржити рішення слідчого про закриття справи прокурору або в судовому порядке.Запішітесь на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Які компенсації може отримати пошкоджений у результаті ДТП громадянин?
  • Які документи необхідно надати до суду для відшкодування шкоди здоров'ю?
  • На яке відшкодування може претендувати потерпілий в ДТП?
  • Ка стягнути матеріальну та моральну шкоду, заподіяну в ДТП?
  • Відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ