Чи можливо примусове лікування матері від алкоголізму?

Добрий день. Моя проблема полягає в наступному: Мені 20 років, я живу з мамою (крім нас там прописана моя бабуся). Квартира приватизована. Моя мати постійно п'є, після чого починає застосовувати фізичну силу, хапається за ножі. Самі розумієте жити в такій обстановці спокійно неможливо. Я боюся додому зайти, тому що вона відразу починає битися. Хочу зауважити, що коли вона твереза, то веде себе адекватно і обіцяє більше не пити. Кілька днів тому у неї знову стався зрив. Вона побила бабусю, ми викликали міліцію. Після че!
го бабуся пішла в лікарню, зафіксувати побої. Після ми пішли до нашого дільничного, який предожіл написати бабусі заяву на мою матір, щоб судити її і дати нібито 2 роки. Мої питання:
1) Чи можна застосувати до неї примусове лікування?
2) Чи можливо переписати квартиру на мене або на бабусю?
3) Чи може вона продати без нашої згоди квартиру? (Вона постійно лякає цим)

Христина

Відповідь юриста:

Привіт, Христина. У Російській Федерації допомогу хворим на алкоголізм регламентується Федеральним Законом "Про психіатричну допомогу населенню і правах громадян при її наданні", згідно з яким лікування хворого алкоголізмом проводиться на основі його добровільної згоди. Примусове лікування алкоголізму може бути проведено лише за постановою суду при залученні вашої матері до кримінальної відповідальності. Якщо власницею квартири є тільки ваша мати, і ні бабуся, ні ви не маєте часткою в житло, то вона, як власник квартири має повне право розпоряджатися нерухомістю на свій розсуд, без згоди прописаних у ній громадян. Єдиним можливим виходом у вашій ситуації залишається визнання вашої матері в судовому порядку обмежено дієздатною, через алкоголізм. Так вона не зможе продати квартиру без дозволу попечителя, яким може стати один з родичів. Для більш детального відповіді звертайтеся до наших адвокатам і ми допоможемо вам вирішити ситуацію, що склалася на вашу користь.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо мати змінила замки і не пускає нікого в квартиру дочки?
  • Чи може власник будинку вимагати виселення прописаних у ньому мешканців?
  • Як захистити житлові права в муніципальній квартирі?
  • Як виселити з приватизованої квартири настирливих родичів?
  • Примусове лікування від алкоголізму за відсутності згоди

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ