Чи має працівник, який отримав каліцтво при виконанні своїх трудових обов'язків, право вимагати від роботодавця спеціалізований автомобіль?

Здрастуйте!
Підкажіть, будь ласка, чи маю я право вимагати від роботодавця спеціалізований автомобіль? Справа в тому, що в 2008 році в результаті злочинної халатності я отримав трудове каліцтво. Я став інвалідом 1-ї групи з 100% втратою працездатності. У мене обрив спинного мозку на шийному рівні хребта, повна паралізація, порушені функції тазових органів. Від настійних умовлянь роботодавця взяти провину на себе я відмовився, тому що знав, що моєї провини немає. Суд підтвердив, що я не винен. Моральна шкода мені відшкодували через суд. Фонд З

Геннадій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Геннадій. Згідно з чинним законодавством, якщо потерпілий потребує спеціальних транспортних засобах (автомобіль з ручним керуванням, мотоколяска), шкода підлягає відшкодуванню в межах вартості того транспортного засобу, який показано лікарсько-трудової експертної комісією - ЛТЕК. Наші фахівці допоможуть вам зібрати всі необхідні документи для звернення до роботодавця, ЛТЕК або, при необхідності до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи повинен винуватець ДТП надати потерпілому нове авто на час ремонту.
  • Необхідність сплати податку за автомобіль, викрадений 16 років тому
  • Поновлення на роботі
  • Визнання права власності на автотранспортний засіб
  • Компенсація шкоди

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ