Чи повинен винуватець ДТП надати потерпілому нове авто на час ремонту.

Здравствуйте. Підкажіть, будь ласка, як бути в такій ситуації-я винуватець дтп. застрахований по ОСАГО і КАСКО. уникаючи зіткнення з автомобілем Ніссан, який рухався попереду мене, частково по моїй смузі, частково по правій, і різко загальмував, я підрізав автомобіль з лівого ряду - шкода. Довести, що ніссан був, мені не вдалося. У шкоди крім крила, фари і погнутого диска, отрвана рульова тяга. Відповідно, пересуватися на ньому власник не може. Він заявляє, що або я надаю йому автомобіль замість пошкодженого, або всі витрати, пов'язані з орендою автомобіля на час ремонту, він стягує з мене через суд. Чи правомірно це? Спасибі.


Роман


Відповідь юриста:

Здравствуйте, Роман. Дії потерпілого не правомірні так, як не в одному нормативно-правової акті не міститься, того що ви зобов'язані надати йому автотранспорт, або оплатити витрати пов'язані з орендою автомобіль. Потерпілий може подати ікс до суду про відшкодування упущеної вигоди. У цьому випадку йому пройдеться все доводити, залучати експертів, проводити оцінку завданих збитків, власне кажучи довести це дуже складно практично неможливо. Якщо тільки наприклад власник авто не здавав його в оренду або наприклад це був таксист, але у нього повинні бувальщина офіційні документи, ліцензії дозволяють заняття даним видом бізнесу.
У вас ОСАГО і КАСКО, страхова виплата покриє все це і буде так званої виплатою упущеної вигоди.
Якщо потерпілий не захоче вирішити це питання мирно і не відмовиться від своїх не обгрунтованих вимог, досвідчені юристи нашої компанії допоможуть вам вирішити цей конфлікт і втихомирять вдачу потерпілого в судовому порядку

 

Додаткові матеріали:

  • Хто стане відповідачем у справі про заподіянні матеріальних збитків: страхо ...
  • Як буде відбуватися виплата боргу за виконавчим листом?
  • Чи можна вимагати з винуватця ДТП відсутню суму для відновлення автомобіля ...
  • Позивач вимагає відшкодування збитку і компенсації за юридичні послуги: що ...
  • Які витрати можуть бути стягнуті з винуватця дорожньо-транспортної пригоди?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ