Чи може дружина вимагати виплати половини вартості боксу, отриманому при виплаті паю?

Подав на розлучення. Належить розділ майна. В період шлюбу, в 1998 р., став пайовиком в гаражно-будівельному кооперативі, отримав бокс. Дружина подала тепер позов про поділ паю навпіл і виплаті їй вартості половини паю за сьогоднішньою ринковою ціною. Тобто не 30 тис. рублів, а вже 800 тис. Отримав довідку з Єдиного реєстру, що права власності на цей бокс мною не зареєстровані. Я пайовик. Суддя призначив експертизу оцінку ринкової вартості паю. Тобто хоче ділити пай за ринковою ціною. Чи правомірно це?

Володимир

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Володимир. Якщо пай у гаражно-будівельному кооперативі сплачений не до кінця, то бокс не можна віднести до майна подружжя. У постанові пленуму Верховного суду РФ від 05.11.1998 року № 15 в редакції від 06.02.2007 року «Про застосування судами законодавства при розгляді справ про розірвання шлюбу», зазначено що у разі, якщо розділ майна зачіпає інтереси третіх осіб (а саме гаражно- будівельного кооперативу), то суду відповідно до п. 3 ст. 24 СК РФ необхідно обговорити питання про виділення цієї вимоги в окреме провадження.
До того ж дуже важливо: як був оплачений пай, коли і з яких грошей. Тому вам необхідно надати цю інформацію нашим фахівцям, після чого можна буде виробити певну тактику в справі по розділу майна при розірванні шлюбу.

 

Додаткові матеріали:

  • Як переоформити гаражний бокс у власність іншого громадянина?
  • Які документи необхідно додати до позовної заяви про розділ майна, нажитого ...
  • Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу?
  • Як ділити при розірванні шлюбу в суді меблі та побутову техніку?
  • Розділ майна подружжя (розділ майна угоду)

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ