Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу?

ЗДРАВТСТВУЙТЕ, ШАНОВНИЙ консультують.
Ми з чоловіком прожили 17 РОКІВ У ШЛЮБІ. МАЄМО ОДНОГО ДИТИНИ 16 РОКІВ. ПРОТЯГОМ ОСТАННІХ 2Х РОКІВ, мій чоловік зраджує МЕНІ, що привело мене до сильного тривалого стресу і, як наслідок, до проблем зі здоров'ям. Тепер же він вирішив подати на розлучення. Я хотів би знати, НА ЩО Я МОЖУ ПРЕТЕНДУВАТИ У разі поділу майна.
НА ДАНИЙ МОМЕНТ Я прописаний у МАМИ, які є власниками КОПЕРАТІВНОЙ приватизованих квартир. Я МОЖУ ТІЛЬКИ ЖИТИ ТАМ, АЛЕ НІЯКИХ ПРАВ НА НЕЇ НЕ МАЮ ЧОЛОВІК І син прописаний у двокімнатній квартирі, яку приватизував НА НИХ в рівних частках. ТАК САМО НА мене записали МАШИНА І БОКС на автостоянці, А НА ЧОЛОВІКА ДАЧНИЙ участь 6 СОТОК без будівель. ПРИ ЦЬОМУ МИ брати участь у будівництві ДАЧІ СПІЛЬНО З ЙОГО БАТЬКАМИ в рівних частках, АЛЕ ВОНА записаний на його БАТЬКА. ЩО З ЦЬОГО Я РЕАЛЬНО МОЖУ ОТРИМАТИ при розділі майна? НЕ залишуся я НА ВУЛИЦІ? ЧИ ВАРТО МЕНІ ПОДАВАТИ НА РОЗДІЛ АБО В МОЄМУ ВИПАДКУ, КРАЩЕ спробувати домовитися по-хорошому?
З ПОВАГОЮ,
АЛЕНА.

АЛЕНА

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Частиною 1 статті 36 Сімейного кодексу РФ передбачено, що майно, що належало кожному з подружжя до вступу в шлюб, а також майно, отримане одним з подружжя під час шлюбу в дар, в порядку успадкування або з інших безоплатним операцій (майно кожного з подружжя), є його власністю. Так як приватизація є безоплатною угодою, то вона ділитися не буде і залишиться у власності вашого чоловіка і сина. Бокс, земельна ділянка і автомобіль будуть розділені між вами і чоловіком. А для розділу дачі вам будуть потрібні докази участі в її будівництві: чеки, накладні і т.д. Участь у процесі поділу майна юриста підвищить ваші шанси отримати гідну компенсацію, до того ж ви зможете скласти угоду про розділ і обійтися без суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Як розділити спільне майно подружжя добровільно?
  • Особливості правового режиму майна подружжя при існуванні шлюбного договору ...
  • Як буде розділено майно подружжя при розірванні шлюбу?
  • Розділ приватизованої квартири при розірванні шлюбу
  • Розділ майна подружжя (розділ майна угоду)

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ