Які документи необхідно додати до позовної заяви про розділ майна, нажитого під час шлюбу?

З чоловіком розійшлися майже 3 роки тому (29января 2008). Мається спільне майно 2-х кімнатна квартира, куплена в шлюбі, власник колишній чоловік. У цій же квартирі прописані я та 2 дітей, які після розлучення проживають зі мною. У цій квартирі живе б.муж зі своєю родиною нової. Тепер він погрожує виписати мене і дітей з квартири, я зважилася подати в суд поки не закінчився термін давності. Ось моє питання: які документи мені потрібно прикласти до позовної заяви, у мене на руках тільки копія акта купівлі-продажу квартири. Може це важливо буде на аліменти я не подавала, тому була домовленість про виплату певної суми, яку він виплачував мені щомісячно (у розмірі 4000р.)

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Ви дійсно можете подати позовну заяву про розподіл майна, нажитого під час шлюбу. Хотілося б звернути вашу увагу на п. 19 Постанови Пленуму Верховного Суду РФ від 5 листопада 1998 р. N 15 "Про застосування судами законодавства при розгляді справ про розірвання шлюбу": Перебіг трирічного строку позовної давності для вимог про поділ майна, що є спільною власністю подружжя, шлюб яких розірвано (п.7 ст.38 СК РФ), слід обчислювати не з часу припинення шлюбу (дня державної реєстрації розірвання шлюбу в книзі реєстрації актів цивільного стану при розірванні шлюбу в органах запису актів громадянського стану, а при розірванні шлюбу в суді - дня набрання законної сили рішення), а з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення свого права (п.1 ст.200 ГК РФ). "Таким чином протягом строку давності почалося з моменту загроз вашого колишнього чоловіка виписати вас з квартири.

Після направлення позову вам необхідно попросити суд видати запит в житлові органи в порядку підготовки справи до судового розгляду, де вам видадуть усі необхідні документи по квартирі. До того ж вам необхідно прикласти до пакету документів свідоцтво про розірвання шлюбу , квитанцію про сплату гос.пошліни. Перелік документів може бути різним, так що для отримання більш конкретної відповіді вам краще записатися на консультацію до нашого юристу по сімейних справах.

 

Додаткові матеріали:

  • На яку частину квартири може претендувати дружина при розділі спільного май ...
  • Як скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, поділ майна і аліменти?
  • Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу?
  • Чи може колишній чоловік претендувати на частину квартири, придбаної після ...
  • Позовна заява про розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ