Чи відповідає Закон міста Москва "Про забезпечення права жителів міста Москви на житлові приміщення" Житловим кодексом РФ?

Відповідність Закону міста Москва "Про забезпечення права жителів міста Москви на житлові приміщення" Житловим кодексом РФ. Як розуміти п. 3. Площа житлового приміщення - складається із суми площ всіх частин цього приміщення, включаючи площі приміщень допоміжного використання, призначених для задоволення громадянами побутових та інших потреб, пов'язаних з їх проживанням в житловому приміщенні, в тому числі площі балконів, лоджій, веранд і терас.

п. 4. Загальна площа житлового приміщення - складається із суми площ всіх частин цього приміщення, включаючи площі приміщень допоміжного використання, призначених для задоволення громадянами побутових та інших потреб, пов'язаних з їх проживанням в житловому приміщенні, виключаючи площі балконів, лоджій, веранд і терас. У Житловому кодексі РФ П5 Загальна площа житлового приміщення складається із суми площі всіх частин такого приміщення, включаючи площу приміщень допоміжного використання, призначених для задоволення громадянами побутових та інших потреб, пов'язаних з їх проживанням в житловому приміщенні, за винятком балконів, лоджій, веранд і терас . Чому У Житловому кодексі РФ "за винятком балконів, лоджій, веранд і терас", а в Московському "в тому числі площі балконів, лоджій, веранд і терас"? Обгрунтовано чи нас зняли з черги на поліпшення житлових умов приплюсувавши до московських кв.метр підмосковну загальну житлову площу будинку без зручностей і опалення?



Маркін Сергій

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. Так, у Москві дійсно така ситуація: балкони, лоджії, тераси входять в облікову норму, але тільки згідно Закону міста Москва "Про забезпечення права жителів міста Москви на житлові приміщення", оскільки в Москві немає місця для будівництва і це зроблено для економії.
На облік ставлять по "площі житлового приміщення", а не за загальною площею.
Невідповідність Вказаного закону Житлового кодексу вже обговорювалося законодавцями, проте ніяких змін поки немає.

 

Додаткові матеріали:

  • Яка норма площі житлового приміщення на одну людину?
  • Чи є вселення в квартиру бабусі навмисним погіршенням житлових умов?
  • Чи законно зняття з черги на поліпшення житлових умов?
  • На субсидію може претендувати тільки дитина-інвалід, або вся його родина?
  • Що робити якщо військовослужбовцю відмовили в наданні службового житла?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ