Що робити якщо військовослужбовцю відмовили в наданні службового житла?

Майор. Москвич. Вислуга більше 13 років. З 1998 по 2003 навчався в ВВНЗ в Орлі, без зняття з реєстрації у квартирі батьків. Наказом міністра в 2003 прибув до нового місця в /служби в Москву. У 2005 одружився, дружина іногородня. У 2008 народилася дочка. При в /частини сім'ю не реєструють. Житла від відомства ніде і ніколи не отримував. Сім'я змушене зареєстрована на 5 років в 3-х кімнатній квартирі батьків (власники по квартири) за договором-угодою з ними - без права заселення, тому нікуди вселятися!
Площа житлового приміщення 838 загальна площа 731 житлова 442 (кімнати 131; 132; 179 м.кв.) У квартирі зареєстровано 7 осіб, у т.ч. три сім'ї (в 1-й кімнаті 131 - батьки; у 2-й 132 - сім'я сестри; третій кімната 179 м.кв. - бабуся (мати моєї матері - інвалід 1 групи, що має захворювання, що не піддається лікуванню, внаслідок якого, спільне проживання зі страждаючим їм неможливо). З 1998 після вибуття з Москви (і в 2003 році після прибуття за наказом міністра до нового місця в /служби в Москву) і по теперішній час в квартиру батьків не вселявся, від приватизації квартири відмовився в 2005 тому місця для реального проживання моєї родини в цій квартирі не було і немає, а на балконах, лоджіях і в туалеті не живуть.
З 2003 і по н.вр. всупереч вимогам ЖК РФ , а також подп. 6) п. 1 ст. 8 Закону м. Москви від 14.06.2006 № 29 ми (моя сім'я) не визнана потребує в житло, знімає приватне житло, не отримала ні службового житла, ні копійки д /компенсації за піднайм. Ми не є власниками ніяких житлових приміщень (всі документально підтверджено) або членами сім'ї власників житлових приміщень, не володіємо самостійними правами користування жилими приміщеннями і незалежно від облікової норми площі житлового приміщення мають бути визнані потребу в житлі. Однак жілкоміссія (ЦЖК) в /частини не визнає це і без обгрунтування ділить площу житлового приміщення моїх батьків (838:7 = 1197) на всіх прописаних у ній. ЦЖК не визнає вищенаведений договір (нас з батьками), не бере до уваги те, що право на житлові приміщення, займані військовослужбовцями до вступу на військову службу зберігається за ними тільки на перші п'ять років військової служби за контрактом (не рахуючи часу навчання у військових освітніх установах професійної освіти), а також документально обгрунтоване та підтверджене захворювання бабусі.
При цьому рішення про відмови визнання моєї родини нужденної в житло ЦЖК «обгрунтовує» простий посиланням на ст. 15 ФЗ «Про статус в /службовців».
На скільки правомірні рішення ЦЖК? Чи є підстави для визнання моєї сім'ї - нужденної в службовому житловому приміщенні, або в д /компенсації за піднайм приватного житла?

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ви не вказуєте, чи отримали ви офіційний письмову відмову у наданні службового житла? Якщо так, то вам необхідно оскаржити його в судовому порядку. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як не втратити відомчу квартиру у разі знесення будинку?
  • Чи можна приватизувати відомчу квартиру в будинку, що підлягає знесенню?
  • Чи може військовослужбовець, звільнений за станом здоров'я, претендувати н ...
  • Власнику житла, що зноситься надають компенсацію: що робити?
  • Чи можлива приватизація колишнього службового житла, переданого муніципаліт ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ