Які права має не прописана в муніципальній квартирі чоловіка?

Добрий день. Ситуація наступна. Проживаємо в муніципальній квартирі чоловіка, відповідальний квартиронаймач бабуся чоловіка, померла в серпні 2009 року. У квартирі прописані: чоловік, його сестра (раніше двічі судима за ст. 228 ч.1), її неповнолітні діти (1998 та 2004 р.н.), так само не прописані, але проживаємо я - законна дружина і мій син від першого шлюбу (2003г.р. ).
На поточний момент чоловік знаходиться в лікарні. Сестра (регулярно вживає наркотики, привела і поселила співмешканця, так само употребляющего наркотичні речовини) загрожує мені виселенням.
Підкажіть, чи маю я право проживати на даній території у відсутності мого чоловіка? І без згоди його сестри? Які важелі впливу на сестру в мене є? Які статті житлового кодексу я можу навести на свій захист, якщо можу?

Наталія

Відповідь юриста:

Привіт Наталя. До жаль, ви не можете на даний момент якими діями впливати на родичку чоловіка. Так як офіційно не маєте права проживати в муніципальному житлі без дозволу всіх мешканців та реєстрації: відповідно до статті 70 ЖК РФ для вселення та реєстрації за місцем проживання в житлових приміщеннях, які використовуються іншими громадянами на правах соціального найму (житлові приміщення державного і муніципального фонду), необхідна письмова згода наймача, всіх членів сім'ї наймача, в тому числі і відсутніх (в цьому випадку надається нотаріально засвідчена згода).
Ви можете попитась вселитися в дане житло в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Як захистити житлові права в муніципальній квартирі?
  • Права колишньої дружини на житло колишнього чоловіка по соціальному найманн ...
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...
  • Виселення подружжя сина з муніципального житла в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ