Чи можна направити позовну заяву до телебачення про зйомку прихованою камерою?

Познайомився в інтернеті з девушкой.Велі нетривалу листування по почте.В ході спілкування вона писала, що приїжджаючи і що потрібен шлюб для отримання гражданства.Оставіл свій номер телефону, після чого 28 лютого вона подзвонила і запропонувала зустрітися, але в силу багатьох обставин вдалося справити зустріч тільки 4 березня о 10:30 біля метро.Прі дзвінку вона сказала, що з приводу шлюбу, ну я і зрозумів, що дзвонить вона і погодився на встречу.Прі зустрічі я вирішив прикинутися згодним укласти шлюб і йшов на зустріч з метою знайомства. Після нетривалої бесіди в якій вона цікавилася у тому числі і моїм життям особистої (де і ким працюю, з ким живу) запитала скільки я хочу за шлюб і я відповів 100 тисяч рублів, крім того говорив їй що я про це нічого незнаю і з цим не стикався, але пообіцяв їй дізнатися про це.
Під час бесіди вона вела себе досить дивно, в 20-30 метрах (вже в кінці бесіди) помітив молодого чоловіка спостерігає за намі.По суті всі коротко опісал.Встреча була 3 березня, а 4 березня від знайомого дізнався, що мене показували по телевізору на каналі Росія в передачі Вести-Москва де я нібито пропонував фіктивний шлюб за деньгі.Цель її зустрічі я так розумію отримати відеокадри для написання репортажу, тоесть для своїх особистих інтересів з метою отримання матеріалу для роботи, моя ж мета була зовсім інша і якби я знав, хто вона і для чого такий інтерес до мене, то я б не став з нею зустрічатися під людиною згодним їй помочь.Відео знаходиться на сайті за посиланням http://www.vesti-moscow.ru/rnews.html?id = 110580. Суть позову самі розумієте буде какая.За зйомку прихованою камерою, за використання відеоматеріалу в ЗМІ і все це робилося без мого якого або согласія.Общественних, моральних та інших важливих інтересів в репортажі я не віжу.Обратіте увагу, що основним об'єктом зйомки являюсь саме я і діалог був уявним, то що на відео в діалозі такого немає, просто непотрібне вирізали і склеїли шматки відео, які були потрібні для випуску новостей.Кроме того оприлюднена моя професія, вже незнаю чи законно це чи нет.В загальному проблему описали чекаю вашого дзвінка з радою, що можна предпрінять.Получается пожартував над дівчиною, а вона пожартувала ще підступніше і тепер я красуюся і на фото і на відео.Можно Чи домогтися справедливості в даній ситуації звернувшись до суду?



Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Вам необхідно направити до суду позовну заяву про захист честі і гідності. У суді Вам необхідно буде доводити, що показ вас по телебаченню та оприлюднення інформації нанесло вам моральну шкоду і нашкодило ділової репутації.
Згідно зі ст. 152.1 ГК РФ:
"Оприлюднення та подальше використання зображення громадянина (в тому числі його фотографії, а також відеозапису чи твори образотворчого мистецтва, в яких він зображений) допускаються лише за згодою цієї громадянина. Після смерті громадянина його зображення може використовуватися тільки за згодою дітей і пережив чоловіка, а при їх відсутності - за згодою батьків. Такої згоди не потрібно у випадках, коли:

1) використання зображення здійснюється в державних, громадських чи інших публічних інтересах;

2) зображення громадянина отримано при зйомці, яка проводиться в місцях, відкритих для вільного відвідування, чи на публічних заходах (зборах, з'їздах, конференціях, концертах, виставах, спортивних змаганнях і подібних заходах), за винятком випадків, коли таке зображення є основним об'єктом використання;

3) громадянин позував за плату ".

В даному випадку ваше відео використовувалося в "громадських чи інших публічних інтересах", однак ви вправі відстоювати свою точку зору в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна фотографу без дозволу розпоряджатися весільними фотографіями клієн ...
  • Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу і куди його подати?
  • Як при розірванні шлюбу залишити дітей з батьком якщо мати не працює?
  • Відмова в приватизації житлових приміщень
  • Визнання громадянина обмежено дієздатним

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ