Які права у сім'ї, що живе в муніципальній квартирі, розташованій в будинку під знос?

Здрастуйте! У мене таке питання. Ми: (я, мій чоловік, наш дитина, батько чоловіка) живемо в п'ятиповерхівці в двокімнатній квартирі із суміжними кімнатами загальною площею 45 м2. Квартира не преватізірована. На черзі ні де не стоїмо, так як я не прописана з чоловіком 10 років (тільки 5) тому немає підстави ставити нас на чергу.
Знесення нашої п'ятиповерхівки планується в другу чергу посл 2015 року, якщо програма знесення почне свою активну дію. Чоловікові 31 мені 26.
Скажіть які є у нас варіанти надалі? купити квартиру в кредит для батьків? а самим залишитися тут і чекати зламу будинку, але ж при цьому ми можемо отримати менший метраж, а якщо народиться ще одна дитина? А є можливість взяти якось в іпотеку житло і оформити якось, щоб не втратити можливість постановки на облік або це не актуально вже, поки черга дійде, батьків вже можливо не буде ((А програма молода сім'я? Але не хочеться їхати в подмосковье навіть якщо щось і отримаємо. Тим більше в цьому випадку батькам замість двушки дадуть однушку на двох? Які можуть бути ще варіанти? Будь ласка підкажіть? Чи все-таки нам краще чекати знесення всім разом і сподіватися на авоь? Батьки по-старому сподіватися на диво)) Думаю, наврядчи вони не очереднекам або черговикам новеньким відразу будуть давати нормальні метражі і квартири. Направте ласка нас, щось взагалі реально зробити в нашому випадку?

Енже

Відповідь юриста:

Привіт Енже. Відповідно до законодавства, яке існує в місті Москві, вам повинні надати житло загальною площею по 18 кв. метрів на людину. Це може бути як трьох-, так і чотирикімнатна квартира загальною площею не менше 72 кв. м. Дане житло повинне бути надане в тому районі, в якому знаходиться зноситься будинок. Окреме житло надається тільки тим, хто стоїть на черзі як окремі сім'ї.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна в судовому порядку вимагати обміну кімнатами всередині квартири?
  • Які права має чоловік на квартиру, взяту в іпотеку до укладення шлюбу?
  • Чи може молода сім'я брати участь у програмі "Забезпечення житлом молодих ...
  • Чому орган опіки та піклування не дає дозвіл на мену квартир?
  • На субсидію може претендувати тільки дитина-інвалід, або вся його родина?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ