Які права має чоловік на квартиру, взяту в іпотеку до укладення шлюбу?

Здрастуйте! Я в 2006 році купила квартіку в іпотеку. В 2009году вийшла заміж і частину боргу за квартиру ми платили з чоловіком вместе.В 2011 році ми погасили борг за квартиру і плануємо її продати і купити новобудову більшої площі. ПІДКАЖІТЬ ПОЖАЛУЙССТА які документи слід оформити щоб у випадку розлучення з чоловіком я не втратила квартиру? Які права на цю квартиру (яку ми плануємо купити) матимуть наші діти? (У нас вже є одна дитина). І ще свекруха просить прописати її разом з нами в новій квартирі. Чи не буде вона претендувати на частку в цій квартирі потоп у випадку розлучення.
Спасибі.

Галина

Відповідь юриста:

Привіт, Галина. 1. Ваш чоловік при розлученні має право претендувати на половину внесених під час шлюбу коштів на погашення кредиту, або відповідно на частку в квартирі, наприклад, на 1/4 все залежить від розміру суми.
2. При продажу даної квартири та купівлі наступної, і надалі розділ майна його частка в квартирі буде встановлена судом виходячи з вищевказаного.
3. Діти не мають прав на майно батьків. Якщо ви дасте дітям частки в квартирі, то вони стануть співвласниками. Якщо у них є частки в наявній квартирі, то процес купівлі-продажу квартири ускладнюється необхідністю узгодження дій з органом опіки та піклування.
4. Реєстрація за місцем проживання (прописка) не дає жодних прав, окрім користування житловою площею. Виписати свекруха, навіть проти її волі, ви зможете через суд.

 

Додаткові матеріали:

  • Як буде розділена квартира між подружжям, якщо основна частина внесена друж ...
  • Чи можна виписати примусово колишнього чоловіка з квартири?
  • Чи може власник житла виселити дружину і дитину після розлучення?
  • Права подружжя на спільне майно при розірванні шлюбу
  • Розділ приватизованої квартири при розірванні шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ