Чи потрібна печатка російського консула на довідці про несудимість?

Здравствуйте, я громадянин Росії. Дружина Тайка. Зібрали всі документи, прийшли в районний УФМС подавати на РВП. Зустріла блондинка зі словами "Блін, ви де список документів дивилися, у вас не вистачає довідки про народження" :) Після деякого спору з'ясовується що У Таїланді такого немає. Далі, виявляється закордонний паспорт дружини потрібно переводити з усіх мов (як і скрізь там англійську мову + дублювання на національному).
Ще в УФМС причепилися до перекладу свідоцтва про шлюб. Ми його переводили в Таїланді, з початок на англ. в МЗС, потім на русс. в посольстві Росії. Конкретно прискіпалися що немає напису "переведено з тайського на англійську" і "переведено з англійської на російську", в місце цього є просто напис "Translate" і "Переклад". Усі аркуші зшиті і проставлені печатки таким чином що гарантують справжність всього цього. Але їм цього мало.
Найсмішніше що вони зажадали переведення міграційної карти. Там точно також для іноземців дублюють російську мову англійським.
І Найголовніше питання, дружина привезла з Таїланду довідку про з поліції про не судимість. Її там дають на англ. яз. За попередньої консультації з інспекторами в УФМС, дружина запевнила цю довідку в МЗС Таїланду. Тепер коли дружина приїхала, вони вимагають ще печатку Російського консула. Наскільки це правомірно?

Віктор

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віктор. Відповідно до п. 13 Постанови Уряду РФ від 1 листопада 2002 року № 789 «Про затвердження положення про видачу іноземним громадянам і особам без громадянства дозволу на тимчасове проживання» подані документи мають бути перекладені на російську мову та нотаріально засвідчені. Дійсно, отримана довідка про несудимість повинна була бути легалізована в консульстві.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати медичний поліс в РФ іноземним громадянам?
  • Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?
  • Що робити якщо громадянин прострочив обмін паспорта на 2 роки?
  • Чи правомірно вимоги співробітників УФМС про надання нотаріально завіреної ...
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ