Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?

Хочу розвестися з дружиною, тому ось вже більше 5 років шлюб носить формальний характер: живемо окремо один від одного своїм життям і практично не спілкуємося. Розвестися через загс дружина спочатку погодилася, а тепер відмовляється. У нас доросла дочка, яка живе самостійно, імуществвених претензій у мене до дружини немає, в свій час я сам їй усе залишив. Наскільки я розумію, в даній ситуації розлучення можливий через суд, тому що дружина взагалі не хоче брати участь в оформленні шлюборозлучного процесу. З документів, крім мого паспорта, у мене є копія свідоцтва про шлюб та копія про народження дитини. Оригінали у дружини. Дружина живе на проспекті Миру 110. Що я повинен зробити, щоб оформити розлучення?

Ігор Васильович

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ігор Васильович. Для розірвання шлюбу вам необхідно направити позовну заяву до світової суд. Згідно з ч. 4 ст. 29 ЦПК РФ позови про розірвання шлюбу можуть пред'являтися до суду за місцем проживання позивача у випадках, якщо при ньому перебуває неповнолітня або за станом здоров'я виїзд позивача до місця проживання відповідача представляється для нього скрутним, тому у вашому випадку його направляти необхідно за місцем проживання відповідача.

Позов складається у суворо визначеній формі, при обов'язковому змісті певних відомостей - місце і час реєстрації даного шлюбу, наявність і вік спільних дітей, майнові спори, мотиви для розлучення, наявність інших вимог, які можуть бути розглянуті з подаються позовною заявою одночасно.

До заявляється позовом необхідно докласти свідоцтва, довідки та інші документи, які будуть враховуватися судом при розгляді справи, зокрема: свідоцтво про реєстрацію шлюбу, копія свідоцтва про народження спільну дитину (дітей), довідки про заробітну плату (оклад) кожного з подружжя. Суд також має право вимагати додаткові документи та відомості.

 

Додаткові матеріали:

  • Як скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, поділ майна і аліменти?
  • Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу?
  • Де розірвати шлюб за відсутності майнових суперечок і спільних дітей?
  • Альтернативність направлення позовної заяви про розірвання шлюбу
  • Позовна заява про розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ