Що відбувається з військової іпотекою при звільненні військовослужбовця?

Доброго часу доби!
Я, капітан запасу, Юдін Євген Юрійович звертаюся до Вас за допомогою.

Опис проблеми:

- У 2009 році придбав квартиру по військовій іпотеці;
- В жовтні 2010 року звільнений за ОШМ;
- На момоент виключення зі списків частини (листопад 2010 року) тривалість військової служби сосавіла 10 років 3 місяці;
- В даний час чекаю ДДС відповідно до Наказу МО РФ від 20 лютого 2006р. № 77.

Питання:

1. Чи можливо припинити іпотеку відносно квартири, придбаної мною по військовій іпотеці грунтуючись на тому, що зобов'язання перед Міністерством Оборони РФ з мого боку виконані повністю?

2. Правомірно те, що залишок заборгованості за кредитом (приблизно 550000 р) Я повинен погашати за рахунок особистих коштів, оскільки сума кредиту (приблизно 2250000 р.) Не покривається сумою ДДС, розрахунок якої здійснюється відповідно до Наказу № 77 ( приблизно
1700000 р в моєму випадку)?

3. Кредит на купівлю житла розраховувався до того моменту, коли загальна тривалість моєї військової служби в календарному обчисленні могла б скласти 25 років (термін кредиту склав 192 місяці на момент його отримання в серпні 2009 року), відповідно до цього максимальна сума кредиту, якою я міг скористатися без залучення власних коштів складала приблизно 2300000 р.
Розмір ДДС визначається виходячи з кількості повних років, місяців і днів, які я не дослужився до дати, коли загальна тривалість моєї військової служби в календарному обчисленні могла б скласти 20 років (в моєму випадку це 9 років 8 місяців 23 дні), по цьому я можу розраховувати не більше ніж на 1700000 р ДДС. У зв'язку з цим виникає суперечність не на користь звільненого військовослужбовця.
Правомірно те, що кредит розраховується до 25 років військової служби, а розмір ДДС визначається часом "не дослуженним " до 20 років вислуги?

4. Правомірно те, що розрахунок розміру ДДС відбувається без урахування планованої щорічної індексації коштів, що перераховуються військовослужбовцям - учасникам НІС?

Чи можливо вирішення даних питань на мою користь в судовому чи іншому порядку?
Готовий обговорити варіанти співпраці на взаємовигідних умовах.

Заздалегідь вдячний, Юдін О.Ю.

Відповідь юриста:

Привіт Юдін О.Ю. При звільненні достроково з військової служби учасник програми автоматично виключається з реєстру військової іпотеки. Після цього банк переглядає умови надання кредиту, отже, може збільшити розмір щомісячного платежу.
Варто брати до уваги, що військова іпотека після звільнення припиняє свою дію не завжди. Право на допомогу держави зберігається в тих випадках, якщо термін служби військовослужбовця становить більше десяти років або звільнення в запас відбулося за станом здоров'я, віком, сімейними обставинами.
Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма фактами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може військовослужбовець, звільнений за станом здоров'я, претендувати н ...
  • Яким законодавчим актом регламентується виплата підйомного допомоги?
  • Чому не виплачується підйомне посібник на дружину військовослужбовця?
  • Чому банк вимагає при стягненні заборгованості сплатити всю суму за кредитн ...
  • Припиняється чи військова іпотека при звільненні військовослужбовця?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ