Як оскаржити постанову про зняття забезпечувальних заходів з майна?

Здрастуйте! На моє домоволодіння по моїм же заявам в 20062007 і 2009рр були накладені три арешти, т.к.помімо мене св-ва про соб-ти виявилися ще й у невідомого мені гр-на. Я-стягувач. Справа тягнеться досі. 27.11.10 отримавши виписку їх ЕГРП, я побачила, що всі три арешти одночасно і тихо зняті. Зробила заяву в рег. орган. І тільки в лютому отримала відповідь з посиланням на пост. від 16.09.10г пр-ісп. Наро-Фомінського ОСП без її ПІБ). Раніше, 16.12.10г я туди їздила за інформацією, але отримала відмову поч-ка з погрозами. 20.12.10г подала скаргу в Управління на дії (бездіяльність) ст. суд. ін ОСП. Чекала постанову, але до наст. часу не отримала навіть небудь формальну відповідь. Відповідайте, будь ласка, чи можу я подати скаргу до ФССП Росії Парфенчікову А.О. на бездіяльність рук-ля Управління та як в даному випадку розібратися з 10-дн. строком? Чи треба писати хід-во про поновлення строків оскарження? При подачі соотв. заяви в суд, на яку дату краще послатися, як відліковий (з урахуванням 3-х міс)? І в який суд краще звернутися (в Нару-ОСП або Красногорск-Упр.). Спасибі. Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. У разі, якщо арешт накладено на підставі ухвали суду загальної юрисдикції, то відміняється він цим же судом, у відповідності зі статтею 144 ЦПК РФ. Питання про скасування забезпечення позову вирішується в судовому засіданні. Особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце судового засідання, проте їх неявка не є перешкодою до розгляду питання про скасування забезпечення позову.

Про скасування заходів щодо забезпечення позову суддя або суд негайно повідомляє у відповідні державні органи або органи місцевого самоврядування, які реєструють майно або права на нього, їх обмеження (обтяження), перехід і припинення.


Скарга на дії (бездіяльність) судового пристава можна направляти, як у порядку підлеглості - вищестоящому судовому приставу, так і у відповідний орган правосуддя. При цьому більш ефективно подавати скаргу відразу у дві інстанції.

Далі необхідно визначитися в який суд слід подавати скаргу. Скарга направляється в суд, в районі діяльності якого судовий пристав виконує свої обов'язки.


Скарга подається у десятиденний строк з дня винесення оскаржуваної постанови, вчинення неправомірної дії або бездіяльності.

Якщо особа не було сповіщено про винесення постанови, скоєному дії, або не знає про бездіяльність, то скарга подається у десятиденний строк з дня, коли особа про це дізналося або повинна була дізнатися.

Однак, так чи інакше, якщо десятиденний строк був пропущений, то у скарзі має бути присутня або прохання про відновлення строку із зазначенням поважності причин його пропуску, або посилання на те, коли фактично було отримано постанову, стало відомо про скоєний дії, або бездіяльності.

Згідно ст.124 Федерального закону РФ «Про виконавче провадження», у скарзі мають бути зазначені:
1) посада, прізвище, ініціали посадової особи служби судових приставів, постанову, дії (бездіяльність), відмова у вчиненні дій якого оскаржуються;
2) прізвище, ім'я, по батькові громадянина або найменування організації, що подали скаргу, місце проживання або місце перебування громадянина або місцезнаходження організації;
3) підстави, з яких оскаржується постанова посадової особи служби судових приставів, його дії;
4) вимоги особи, що подала скаргу (скасування постанови, зобов'язати винести постанову, визнати дії (бездіяльності) незаконними, і які заходи ви просите прийняти для усунення порушень).

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити бездіяльність судових приставів-виконавців?
  • Що робити якщо боржник переписав усе майно і має мінімальну зарплату?
  • Оскарження бездіяльності служби судових приставів - виконавців
  • Скарга на адміністративне постанову
  • Скарга на судових приставів в прокуратуру

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ