Що робити якщо боржник переписав усе майно і має мінімальну зарплату?

за два місяці судового провадження пристав ніяких заходів не застосувала до боржника. Після цього ходжу до пристава як на роботу, сама завезла паперу в МРЕВ, і в юстицію. На жаль, машина вже продана в період подачі позову в суд.По нашим наполяганням (дали телефон позивача) його викликали, в пояснювальній він написав. що за місцем прописки не живе, а зараз дізналися, що ще й розводиться. Два рази були на прийомі в начальника служби приставів, один раз у ст.пріства, днями були у начальства обласного. Боржник вже рік обіцяє віддати гроші, але не віддає. У пояснювальній вказав. що не відмовляюся віддати борг. Але приніс довідку. де вказав зарплату в 5500 рублів. У пристава вимагаємо графік виплати заборгованості. Нам все пояснюють. що нікому працювати. А в мене складається враження. що в наявності факт змови. Вимагаю у пристава подавати папери на порушення кримінальної справи, пристав не дає добро - говорить не дотягуєте до 15 млн рублів. Показую факт мошенічества та ухилення-реакції ніякої. Запитую про примусові заходи - немає відповіді. Підкажіть, що мені робити? (Скаргу на бездіяльність пристава я вже подала начальнику). Подати в прокуратуру скаргу або в міліцію?. Арешту на майно не наклали, на виїзд за межі Росії - то ж немає (вимагаю). Час втрачено, відчуваю, що боржник за два місяці бездіяльності все переоформив.

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. 1. Для того, щоб боржник не міг переписати своє майно. або продати його, при направленні позову необхідно було клопотати про накладення арешту в цілях забезпечення позовних вимог.
2. Оскаржуйте дії судового пристава виконавця в судовому порядку. Скарга направляється в суд, в районі діяльності якого судовий пристав виконує свої обов'язки. Скарга подається у десятиденний строк з дня винесення оскаржуваної постанови, вчинення неправомірної дії або бездіяльності.
3. При відсутності або недостатності у боржника коштів та іншого майна для виконання вимог виконавчого документа в повному обсязі, пристав має право накласти стягнення за заробітну плату боржника, проте не більше 50%.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити постанову про зняття забезпечувальних заходів з майна?
  • Оскарження дій судового пристава виконавця про накладення стягнення на заро ...
  • Оскарження бездіяльності служби судових приставів - виконавців
  • Оскарження дій чи бездіяльності судового пристава-виконавця
  • Скарга на судових приставів в прокуратуру

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ