Чи існує відповідальність свідка за неявку до суду за цивільним позовом?

Добрий день.Моему автомобілю завдано значної шкоди за даними оцінки 79609 рублей.я на автомобілі їхав повз споруджуваного будинку будівельники зводили тимчасове огородження (паркан) у той час коли я їхав повз один з листів метала який будівельники погано закріпили впав на автомобіль я остоновілся викликав ГИБДД вони оформили ДТП віддали мені копії і виїхали, ще на проізшествіі був наш дільничний він був свідком нашого разберательства з винуватцем проізшествія.Вопрос: чи можна щоб дільничний був свідком у суді або він може відмовитися?. та ще. моя дружина була там її можна записати в свідки чи вона зацікавлена особа?

Олексій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олексій. І ваша дружина, і дільничний інспектор можуть бути свідками в суді. Відповідно до статті 168 ЦПК РФ: 1. У разі неявки в судове засідання свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів суд вислуховує думку осіб, що беруть участь у справі, про можливість розгляду справи за відсутності свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів та виносить ухвалу про продовження судового розгляду або про його відкладення.

2. У разі, якщо викликаний свідок, експерт, спеціаліст, перекладач не з'явився в судове засідання з причин, визнаних судом неповажними, він може бути підданий штрафу в розмірі до однієї тисячі карбованців. Свідок при неявці в судове засідання без поважних причин по вторинному викликом може бути підданий примусовому приводу.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно приводити свідків на попереднє слухання?
  • Як правильно оскаржити рішення суду, з яким позивач не згоден?
  • Чи може позивач ознайомитися з оригіналом судового протоколу?
  • Чи може позивач оскаржити постанову про скасування заочного рішення суду?
  • Чи може позивач оскаржити постанову про скасування заочного рішення суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ