Чи достатньо довідки з місця роботи для перерахунку комунальних послуг?

Чи достатньо довідки з місця роботи для перерахунку комунальних послуг?
На даний момент я проживаю і працюю в м. Москва, за місцем прописки (Республіка Мордовія). Надавши довідку з роботи про те, що я працюю в г.Москва і квитки за якими я від'їжджала і приїжджала до Республіки Мордовія, на це в розрахунковому центрі відмовили мені у перерахунку коммнунальной заборгованості, т.к.с моменту мого останнього приїзду (дати на квитку) пройшло біліше 30 днів.
Питання, чи можливий перерахунок комунальної заборгованості тільки при наявність довідки з місця роботи та без пред'явлення квитків, тому я часто здійснюю поїздки на автомобілі

Ганна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна. Порядок перерахунку плати за окремі види комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживачів в займаному жилому приміщенні проводиться відповідно до Постанови Уряду Російської Федерації від 23.05.2006 N 307 "Про порядок надання комунальних послуг громадянам». При тимчасовій відсутності споживача в житловому приміщенні більше 5 повних календарних днів поспіль здійснюється перерахунок плати за холодне водопостачання, гаряче водопостачання, водовідведення, електропостачання та газопостачання (за відсутності в житловому приміщенні індивідуальних приладів обліку по відповідним видам комунальних послуг). Письмову заяву на перерахунок споживач повинен подати в будь-який абонентський пункт ЕИРЦ м. Москви протягом місяця після закінчення періоду його тимчасової відсутності.

До заяви додаються документи, що підтверджують тривалість періоду тимчасової відсутності споживача та (або) проживають разом з ним осіб за місцем постійного проживання. Перерахунок розміру плати за комунальні послуги проводиться пропорційно кількості днів тимчасової відсутності споживача, яке визначається виходячи з кількості повних календарних днів його відсутності, не включаючи день вибуття з місця його постійного проживання і день прибуття на це місце.

Відповідно до п. 56 «Правил надання комунальних послуг громадянам», документом, що підтверджує тимчасову відсутність споживача, може бути: а) копія посвідчення про відрядження або довідка про відрядження, завірені за місцем роботи; б) довідка про перебування на лікуванні у стаціонарному лікувальному закладі в) проїзні квитки, оформлені на ім'я споживача (у разі якщо ім'я споживача вказується в даних документах відповідно до правил їх оформлення), або їх копії; г) рахунки за проживання в готелі, гуртожитку або іншому місці тимчасового перебування або їх копії; д) довідка органу внутрішніх справ про тимчасову реєстрацію споживача за місцем його тимчасового перебування; е) довідка організації, що здійснює охорону житлового приміщення, в якому споживач тимчасово відсутній і ін документи.

 

Додаткові матеріали:

  • Порядок надання комунальних послуг громадянам
  • Чи мають право реєстраційні органи вимагати постановки громадянина на війсь ...
  • Чи законна вимога про постановку на військовий облік перед реєстрацією за м ...
  • Чи можна перерахувати комунальні послуги на час відпустки?
  • Перерахунок оплати за комунальні послуги з розрахунку кількості проживаючих ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ