Чи мають право реєстраційні органи вимагати постановки громадянина на військовий облік при реєстрації його за місцем проживання?

я громадянин РФ. Постійна прописка - в Придністров'ї. Проживаю в Москві на протязі 10 років, але постійної прописки в РФ (реєстрації за місцем проживання) немає. нещодавно звернувся до паспортного столу МО для оформлення реєстрації за місцем перебування у квартирі брата (всі умови дотримані, в т.ч. необхідні документи: заяви власників квартири і інш.). В реєстрації відмовили, мотивуючи наступним: не стою на військовому обліку за місцем тимчасового перебування (у РФ), а реєстрація можлива тільки після зняття з військового обліку за місцем постійної прописки (у Придністров'ї) та постановки на військовий облік в МО (місце тимчасової реєстрації). В даний момент можливості знятися з військового обліку за місцем прописки (Придністров'я) не маю можливості, та й вважаю таке умови для реєстрації неправомірним. як вчинити в такій ситуації? хто правий? правомірний відмова в реєстрації за місцем тимчасового перебування за відсутності постановки на військовий облік в РФ ? та яким чином можна оскаржити дії співробітників паспортного столу?

елена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Елена. В даний час немає діючих нормативних правових актів, які б зобов'язували громадянина при зверненні із заявою про реєстрацію подавати докази про постановку на військовий облік у військкоматі. Така практика була скасована Постановою Уряду РФ від 14 серпня 2002 р. N 599 "Про внесення змін і доповнень до деяких актів Уряду Російської Федерації". У разі якщо такі дії мають місце, ви маєте право звернутися до суду або до прокуратури зі скаргою на відмову в реєстрації.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може громадянин стати на облік до податкового органу за місцем тимчасово ...
  • Чи законна вимога про постановку на військовий облік перед реєстрацією за м ...
  • Чи правомірна штраф за прострочення реєстрації на новому місці проживання?
  • Чи можна поставити на реєстраційний облік за генеральним дорученням?
  • Відмова в реєстрації за місцем проживання

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ