Отримання громадянства тощо простроченої міграційній карті

Добридень!
Чи не могли б ви допомогти професійною порадою з приводу постановки на міграційний облік і подальшого отримання громадянства моєї неповнолітньої (15 років) дочки?
Я і дочка в'їхали на територію Росії в 2007р, встали на міграційний облік, дочка поступила в одну з підмосковних шкіл. У 2009р я отримала громадянство, але в силу ряду причин вийшло так, що у дочки реєстрація прострочив. На той час, як я, після отримання громадянства і постійної реєстрації в Калузькій області, зібрала документи для реєстрації і громадянства своєї дочки за адресою моєї постійної реєстрації, документи не прийняли через прострочену її міграційної карти. Протягом 2-х років мене відсилають за різними комісіям щодо визначення статусу дочки. Я не можу добитися, як поставити доньку на міграційний облік з простроченої реєстрацією. Останнім рішенням Управління ФМС по Калузької області було наступне, цитую:

Так як Ваша дочка //1996г.р. з 2007р по теперішній час навчається в //Московської області, що підтверджується довідкою установи, рекомендуємо Вам звернутися з питання оформлення міграційного обліку в територіальний підрозділ ФМС Росії за місцем перебування Вашої дочки. (С.В. Тузова)
Тобто приймаючою стороною є школа-ліцей, а не ту адресу, за якою я прописана і де збираюся зареєструвати доньку?
Вибачте, якщо пишу сумбурно, але занадто довго все це триває і я вже не знаю, куди звернутися, щоб мене в черговий раз не відкинули до наступної інстанції.
Сподіваюся на Вашу пораду.
З повагою, Тетяна.


Відповідь юриста:

Доброго дня, Тетяно. Для отримання МК вам необхідно вивести і знову ввести дочка в РФ. Для отримання громадянства дочкою має бути свідоцтво про народження з нотаріальним перекладом на російську мову, міграційна карта і міграційний облік. Ви повинні подати в УФМС заяву на громадянство РФ дитині з придбання (оскільки народився за кордоном, оформлятися буде 6 місяців), свій паспорт громадянки РФ з реєстрацією (не важливо тимчасової або постійної) та документи дитини. Якщо батько дитини не є громадянином РФ, тоді потрібно його нотаріальне згоду. Якщо Ви мать одиночка і батька дитини немає, то документ, який це підтверджує.

Через 6 місяців в нотаріальний переклад свідоцтва про народження дитини поставлять штамп про громадянство РФ дитини. Реєстрація у дитини буде та ж, що і у Вас. Якщо у Вас тимчасова, то і у нього буде тимчасова.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи повинен громадянин РФ ставати на облік в міграційну службу?
  • Чи існує термін дії у листка вибуття з іншої країни?
  • Чи повинен громадянин РФ платитиме штраф за ч.2 ст.19.27 КоАП РФ, якщо пост ...
  • Як встановити батьківство по відношенню до неповнолітнього дитині особі без ...
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ