Ненадання місця в садку дитині, яка має пільги

Добрий день.
Я, Бєлова Марія, у мене двоє дітей: одного, старшу дитину, Абаєва Владислава 110706г., Взяли в дитячий сад в 3 роки, як годиться. Молодшого Войцещук Якова 200908г., Не взяли, він стояв 7-8 в пільговій черзі, Його тато Войцещук Олексій працював в дитячому садку за договором єдиним електриком, насправді працював за всіх і за теслі, і за збирача і т.д . за 3000 тис. руб в місяць. Бабуся Войцещук Якова - Бєлова Ольга Володимирівна 111160г., Працює двірником в ЖКГ і бабуся - Войцещук Марія Костянтинівна 27061951г. Сторож в д /садку.
Пільгу дала сама Титова Ольга Петрівна - завідуючий д /саду навесні того року.
З місцевих дітей взяли 6-7 чоловік, інші з нових будинків, нібито федерали.
Мені на словах дали відмову в кінці травня цього року. 010611г. я написала на ім'я глави - Гуцева С.В заяву, пояснити, чому не взяли. Через майже 2 місяці дали відповідь, що рассмартівается - 260711г, я до них до сих пір ходжу прошу відповідь так чи ні, на що секретар Світлана відповідає ось приїде комісія або ще комісія, або розглядається. Відповідь письмово не дают.Даже 2 тижні тому Секретар Світлана сказала, що вирішує Титова О.П. завідуючий д /садом, на що Титова просто промовчала (до неї підходила і бабуся, і тато Войцещук Якова).
Я сама підходила до Заведущий, на що вона сказала що пільгу вона не дова, батько не виконує своїх обязонностейі що він звільнений. І сьогодні попросила Войцещук Олексія, батька дитини, написати за власним бажанням.
Написала в міністерство освіти мос. обл. два тижні тому відповіді дали, що вживуть заходів.
Я Вам написала слово в слово як є.
Я не знаю що робити.
З повагою, Марія.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Марія. Ви можете звернутися в правоохоронні органи зі скаргою на те, що вам не дають офіційної відповіді на ваше звернення. Зазвичай, в присутності співробітника з правоохоронних органах, завідувачі поводяться більш згідливо, і або дають офіційну відповідь, або знаходять місце для дитини.

Якщо ваш чоловік ще не написав заяву на звільнення, то скажіть йому цього не робити. Працівник для захисту трудових прав може звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом. Тобто, навіть якщо він написав заяву, суд може відновити вашого чоловіка на робочому місці.

До того ж, ваш чоловік має право відмовитися від виконання обов'язків покладених на нього крім трудового договору.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про написання заяви за власним бажанням
  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Роботодавець не видав документи працівникові при звільненні
  • Отримання трудової книжки після звільнення за власним бажанням

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ