Розрахунок оплати комунальних послуг за фактично проживають

Вітаю! Підкажіть будь ласка у мене ситуація пов'язана з оплатою за комунальні послуги. Справа в тому, що за пропискою я зареєстрована з дитиною про одному багатоквартирному будинку де керує ЖКГ, оплату за комунальні послуги я плачу вчасно в ЖКГ, боргів немає, а фактичне місце проживання мене і дитини знаходиться в іншому багатоквартирному будинку де керує ТСЖ, договір з ТСЖ я не укладала, вони навіть це не запропонували. В квартирі де керує ТСЖ прописано 2 людини, мій чоловік і його сестра, один з них (сестра) там не живе, але оплату за поточний ремонт, утримання житла, опалення вносить в касу ТСЖ періодично. На мене починають нараховувати оплату за комунальні послуги в ТСЖ, знаючи що я оплачую в іншому місці, але довідок про оплату не вимагають. Нарахували борг за останні 3 роки + пені і попередні 3 роки з дня створення ТСЖ. Взяла за місцем реєстрації де керує ЖКГ довідки за останні 3 роки що оплату вносила за місцем прописки, на що мені говорять в ТСЖ, що потрібно було своєчасно надавати довідки за три місяці протягом усього періоду, сказали тільки зараз, і на даний момент можуть лише скинути борг за останні 3 місяці. Питання, хто повинен оплачувати в ТСЖ комунальні послуги і чи повинні вони були мене попередити, і як, що треба надавати довідки кожен раз за три місяці, чи повинна я сплачувати за комунальні послуги згідно із законом в двох місцях ??? Порадьте, що мені робити. Голова ТСЖ подала в суд на власників, що є заборгованість по квартплаті, хто це повинен оплатити. Вона налічує на двох власників, хоча один там не проживає (сестра) і платить лише за поточний ремонт, утримання житла, опалення, а все інше вважає за тарифом на двох іншому власнику (чоловікові).

Відповідь юриста:

Здрастуйте, нарахування комунальних платежів за місцем реєстрації законодавчо обґрунтоване, однак якщо ви там не проживаєте, ви маєте право зробити перерахунок за невживані послуги.

Згідно ч.11 ст.155 Житлового кодексу РФ, Голові VI Правил надання комунальних послуг громадянам фактичні мешканці при непрожіваніі за місцем постійного проживання (згідно прописку) більше 5 повних календарних днів поспіль і оплаті комунальних послуг за місцем фактичного проживання має право не оплачувати за місцем постійної реєстрацію (прописку) комунальні послуги, що розраховуються за нормативами споживання. Для звільнення від оплати комунальних послуг за мету реєстрації (прописки) ТСЖ може видавати відповідні довідки тимчасовим мешканцям, які є підтвердженням тимчасової відсутності даних осіб за місцем їх реєстрації (прописки).

Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога про реєстрацію для зниження тарифів з утримання та ремонту житлового ...
  • Чи достатньо довідки з місця роботи для перерахунку комунальних послуг?
  • Як здійснюється нарахування комунальних послуг для власника двох квартир?
  • Як нараховуються комунальні платежі на двох власників, один з яких не зареє ...
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ