Оскарження відмови у виплаті пенсії за вислугою років льотчику

Описую ситуацію: мій батько як льотчик випробувач на пенсії в соотв. з ФЗ 213 повинен отримувати пенсію по старості (ФЗ 173) і пенсію за вислугу років (ФЗ 166). Пенсійний фонд відмовляє батькові в пенсії за вислугу років. Підстава - недостатній стаж і наліт годин льотно-випробувальних польотів. Ми (я дочка) подаємо позов і вважаємо, що розрахунки були зроблені невірно. Питання полягає в наступному: я не знаю, як точно сформулювати прохальну частина позову. На даний момент вона звучить так
ПРОШУ:
1. Визнати таким, що рішення Комісії по розгляду питань реалізації пенсійних прав громадян УПФР в м Геленджику незаконним;
2. Призначити пенсію за вислугу років, починаючи з 2010 року;
3. Зобов'язати Управління Пенсійного Фонду виплатити мені недоотриману мною пенсію за вислугу років з 01012010. по день виконання судового рішення.
Але, наскільки я розумію, в пункті 3 обов'язково вказати чітку суму, інакше суд може не прийняти позов до провадження, а це для нас не представляється можливим - розрахувати пенсію за вислугу може тільки ПФ, а вони, природно, цього робити не будуть.
Питання, здавалося б, простий, але днями суд, і як сформулювати вимоги більш грамотно? Може заявити клопотання з вимогою розрахунку пенсії за вислугу до початку слухання? Величезне прохання - допоможіть, інакше нам відмовлять у прийняття позову до розгляду і нам доведеться писати касацію в Краснодар, а татові 74 роки, я живу в Москві, взагалі дуже проблематично туди їздити.
Із повагою, Ганна.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Ганна. Сформулюйте вимога без вказівки суми. Так як пенсія ще не призначена, то її розмір ви знати не можете. Ваше позовну заяву буде називатися про визнання незаконним рішення про про відмову виплати пенсії за вислугу років як льотчик-випробувач, стягнення недоотриманих сум пенсії та компенсації моральної шкоди.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити відмову Пенсійного фонду в призначенні пенсії?
  • Як правильно отримати доплату до пенсії по втраті годувальника?
  • Виплатить Чи роботодавець премію за вислугу років при звільненні працівника ...
  • Як подати позовну заяву до суду про призначення пенсії?
  • Чи можна стягнути з пенсійного фонду недоотриману пенсію за минулий час?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ