Чи можна стягнути з пенсійного фонду недоотриману пенсію за минулий час?

Добрий день! Суть справи така Мій батько пенсіонер Мін. Оборони РФ, в минулому військовий льотчик 2-го класу Ветеран ВВВ і Ветеран Бойових дій Спасибі його однополчанам-поділилися інформацією. У жовтні 2009 року ми дізналися про існування постанов Уряду № 396 від 23.05.2000г. і № 796 від 22.12.2005. - "Про збільшення льотних посадових окладів відповідно до присвоєної льотної кваліфікації ". На запитання у військкоматі:-чому не перерахували пенсію згідно вищевказаних постанов Уряду? Отримав відповідь: - це збільшення носить заявний характер (неправда-чи дивне формулювання !????) А звідки нам було знати про існування цих Постанов. За їх словами, максимально, що вони виплатять це за один, що передує заявою, рік !!! Тут на мою-очевидно, що працівники військового комісаріату не виконують своїх прямих посадових обов'язків. Вони зобов'язані були перевірити всі пенсійні справи з ВУС льотного складу, проінформувати пенсіонерів про введення даної виплати, у засобах масової інформації. В Даному випадку є конкретні посадові особи, які зобов'язані були без Нашого особистої участі провести цю роботу і зробити перерахунок пенсії. А якщо їм необхідно було особиста заява пенсіонера, розшукати Його і проінформувати про це особисто, по телефону, листом, через родичів та як завгодно Але цього зроблено-не було !!. Була виплата за один 2009 рік. А. за підрахунками "осіб близьких до цих кіл " розмова йде про суму близько 225000 рублів за період з 2000р по 2009 рік !! - "Сума пенсії, не одержана пенсіонером своєчасно з
Вини органу, що призначає або виплачує пенсію, виплачується за минулий час без обмеження будь-яким строком "

Питання така: Яка вірогідність виграшу цієї справи (очевидно. Що дане питання буде вирішуватися в судовому порядку) і сума комісії за роботу юр.спеціаліста.!!?????

Відповідь юриста:

Здравствуйте, 1. Дана постанова повинна бути в доступному місці в гір (рай) військкоматах, пенсійному фонді.
2. Нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно з власної вини, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії. У цьому разі частина суми неотриманої пенсії, але не більше 12 місяців, виплачується одночасно, а решта суми виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячного розміру пенсії.

 

Додаткові матеріали:

  • Чим загрожує несплата кредиту в строк, якщо банк надішле заяву до суду?
  • Чи можливо стягнення компенсації за минулий час ветераном?
  • Виплата компенсацій ветерану бойових дій за минулий період.
  • Отримання пенсії за минулий період громадянкою Узбекистану
  • Встановлення факту перебування особи на утриманні

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ