Накладення адміністративного штрафу на боржника, який перешкоджає вселення стягувача

У 3-х кімнатній квартирі маємо 1/2 частку по 1/4 на мене і на чоловіка, чоловік спадкоємець за заповітом, інвалід 2 гр. Племінник має 1/2 частку після смерті його батька -Брат чоловіка (помер на 18 день після смерті матері), племінник, отримавши ключі від своєї матері, робить неузгоджену перепланування і чотири роки, незважаючи на рішення судів, останній вселення з визначенням порядку користування - нашій родині виділена кімната, сім'ї племінника кімната, третя кімната загального користування. Чотири вселення, вставляємо замок, двері зіпсована, речі до кінця винести не змогли, таким чином вселення знову не вийшло, вхідний замок тут же змінюється, в квартиру допуску не маємо, був випадок навіть з міліцією. Чи може в нашому випадку застосована ст 247 п 2? Додаткове питання: не маючи можливості користуватися квартирою, суд зобов'язав нас оплатити за перший рік, потім я сама оплатила майже за рік Допуску в квартиру до сих пір не маємо, останні два роки не плачу, співвласники вимагають знову оплати через суд.


Відповідь юриста:

Привіт, якщо протягом трьох років після вселення боржник знову стане на заваді проживання (перебування) стягувача в зазначеному у виконавчому документі житловому приміщенні, то постанова судового пристава-виконавця про закінчення виконавчого провадження може бути скасовано старшим судовим приставом за заявою стягувача. У цьому випадку судовий пристав-виконавець знову виробляє вселення стягувача, а також застосовує до боржника штраф, передбачений ст. 1715 КоАП.

Відповідно до зазначеної адміністративної нормі: Невиконання боржником містяться у виконавчому документі вимог немайнового характеру в строк, встановлений судовим приставом-виконавцем після винесення постанови про стягнення виконавчого збору, -

тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч п'ятисот рублів; на посадових осіб - від десяти тисяч до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від тридцяти тисяч до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Невиконання боржником містяться у виконавчому документі вимог немайнового характеру в строк, знову встановлений судовим приставом-виконавцем після накладення адміністративного штрафу, -

тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від двох тисяч до двох тисяч п'ятисот рублів; на посадових осіб - від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від п'ятдесяти тисяч до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Додаткові матеріали:

  • Ефективна боротьба з гучною музикою в квартирі зверху ночами
  • Помилка в розрахунку аліментні заборгованості в виконавчому листі
  • Як відновити загублений в архіві виконавчий лист?
  • Що робити якщо судові пристави - виконавці протягом 5 років не реалізовують ...
  • Кваліфікація адміністративного правопорушення по більш м'якій статті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ