Навчання з охорони праці керівників і фахівців в організації

Чи можу, створивши комісію перевірці знань з охорони праці у складі 5 осіб, які пройшли навчання в учбовому центрі, здійснювати навчання фахівців і керівників організації за затвердженими ген.директор Програмі і навчальним планом ?????
Постанова 1/29 не забороняє мені цього:
232. Навчання з охорони праці керівників і фахівців проводиться за відповідними програмами з охорони праці безпосередньо самою організацією або освітніми установами професійної освіти, навчальними центрами та іншими установами і організаціями, що здійснюють освітню діяльність (далі - навчальні організації), при наявності у них ліцензії на право ведення освітньої діяльності, викладацького складу, що спеціалізується в галузі охорони праці, і відповідної матеріально-технічної бази.
Керівники і фахівці організації можуть проходити навчання з охорони праці та перевірку знань вимог охорони праці в самій організації, що має комісію з перевірки знань вимог охорони праці.
234. Навчання з охорони праці керівників і фахівців в організації проводиться за програмами навчання з охорони праці, які розробляються на основі зразкових навчальних планів і програм навчання з охорони праці, що затверджується роботодавцем.
Мій опонент від Гензамовником не погоджується зі мною.
Прошу роз'яснити даний пункти Постанови.

Відповідь юриста:

Добрий день. В принципі, ваша точка зору вірна. Однак, ви не вказуєте спрямованість вашої організації, так п. 232 Порядку передбачає ряд категорій працівників, в число яких входять, зокрема, керівники, фахівці, інженерно-технічні працівники, які здійснюють організацію, керівництво і проведення робіт на робочих місцях і в виробничих підрозділах, а також контроль і технічний нагляд за проведенням робіт, які проходять навчання з охорони праці в навчальних організаціях федеральних органів виконавчої влади, органів виконавчої влади суб'єктів РФ в області охорони праці.

Якщо навчання проводиться самим роботодавцем, в роботі комісії можуть брати участь представники виборного профспілкового органу, який представляє інтереси працівників даної організації, а також уповноважені (довірені) особи з охорони праці професійних спілок.
Безпосереднє навчання керівників і фахівців в рамках організації проводиться працівниками служби охорони праці, які мають відповідну кваліфікацію та досвід роботи в галузі охорони праці.

 

Додаткові матеріали:

  • Офіційна реєстрація наказів про встановлення компенсацій
  • Оскарження відмови у виплаті пенсії в судовому порядку
  • Створення комісії з перевірки знань вимог охорони праці організації
  • Розривається договір надання охоронних послуг при несплаті?
  • Оскарження відмови у наданні звання "ветеран праці"

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ