Створення комісії з перевірки знань вимог охорони праці організації

Вітаю! У нас склалася наступна неоднозначна ситуація.
З метою створення комісії з охорони праці, і відповідно до постанови Мінпраці та Міносвіти від 13012003 №1 /29 на підприємстві навчено 5 керівників і фахівців з охорони праці.
На нашу думку навчені працівники (члени комісії) можуть проводити НАВЧАННЯ і перевірку знань з охорони праці інших керівників, фахівців і робітників нашого підприємства.
Однак в інспекції з праці (в г.Златоуст Челябінської області), посилаючись на перший абзац пункту 232. вищевказаної постанови, заявляють, що члени комісії (працівники нашого підприємства), які пройшли навчання в спеціалізованому закладі, НЕ можуть проводити навчання в силу того, що наше підприємство /його працівники не мають ліцензування та акредитації на право ведення освітньої діяльності.
Поясніть, будь ласка - чи повинні ми навчати з охорони праці ВСІХ працівників нашого підприємства, або все-таки досить комісії, яка за встановленими програмами навчить інших працівників "на місці"?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, твердження інспекції праці невірно. Згідно з пунктом 3.4 Порядку навчання з охорони праці і перевірки знань вимог охорони праці працівників організацій, затвердженого постановою Мінпраці Росії і Міносвіти Росії від 13012003 № 1/29 для проведення перевірки знань вимог охорони праці працівників в організаціях наказом (розпорядженням) роботодавця (керівника ) створюється комісія з перевірки знань вимог охорони праці в складі не менше трьох осіб, які пройшли навчання з охорони праці та перевірку знань вимог охорони праці в установленому порядку.
До складу комісій з перевірки знань вимог охорони праці організацій включаються керівники організацій та їх структурних підрозділів, фахівці служб охорони праці, головні фахівці (технолог, механік, енергетик і т.д.). У роботі комісії можуть брати участь представники виборного профспілкового органу, який представляє інтереси працівників даної організації, в тому числі уповноважені (довірені) особи з охорони праці професійних спілок.

 

Додаткові матеріали:

  • Офіційна реєстрація наказів про встановлення компенсацій
  • Оскарження відмови у виплаті пенсії в судовому порядку
  • Навчання з охорони праці керівників і фахівців в організації
  • Розривається договір надання охоронних послуг при несплаті?
  • Оскарження відмови у наданні звання "ветеран праці"

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ