Можливість приєднання надлишок земельної ділянки безоплатно

Суть проблеми
Адміністрація Лаговського сільської Ради в 1993 році надала земельну ділянку площею 1000 кв.м. під будівництво індивідуального житлового будинку.
У 1996 році я отримав рожеве "Свідоцтво на право власності на землю" загальною площею 1000 кв. м. для ІЖС без геодезичної прив'язки до місцевості (межування ділянки не проводилося).
Після всіх будівельних робіт та будівництва огорож на моєму і сусід-них ділянках, було проведено спеціалізованою організацією межування, зазначеного вище земельної ділянки, за результатами якого було уста-новлено, що фактична площа земельної ділянки становила 1240 кв. м.
За підсумками межування проведено документальне узгодження меж моєї ділянки, з фактичною площею 1240 кв.м., з сусідами і з Адміністрацією Лаговського сільської Ради.
Закон № 93-ФЗ від 30062006 року гарантує оформлення "надлишок" в приватну власність, оскільки «надлишок» менше граничного мінімального розміру, встановленого відповідно до нормативних актів органів місцевого самоврядування (відповідно до "Рішення Ради депутатів Подільського району МО від 25062004г . № 9/3-ПС мінімальний розмір земельної ділянки для ІЖС - 600 кв.м.).
Однак, консультант "кадастрової палати" міста Подольська стверджує, що "Кадастрова палата" відмовить в реєстрації ділянки в 1240 кв.м., оскільки "надлишки" більше ніж 10% від первісної площі, зазначеної в "Свідоцтві ".
Питання? Хто правий - Закон № 93-ФЗ або Консультант «кадастрової палати»? Іншими словами - перебуваю я в правовому полі Закону № 93-ФЗ або мої претензії на оформлення «надлишок» не обгрунтовані?

З повагою! Р.Я.Захаркін

Відповідь юриста:

Здрастуйте, в даному випадку все залежить від того, чи відповідає ваш земельну ділянку закону "про дачної амністії"? Таким чином, якщо ділянка землі: - надано до введення в дію Земельного кодексу, тобто до 31 жовтня 2001 року;
- Надано або на праві власності, або на праві довічного успадкованого володіння, або на праві постійного (безстрокового) користування, або в правовстановлюючому або правоудостоверяющіх документі не вказано право, на якому надано земельну ділянку або неможливо визначити вид цього права;
- Призначений для ведення особистого підсобного, дачного господарства, городництва, садівництва, індивідуального гаражного або індивідуального житлового будівництва, то ви можете оформити зазначені надлишки у власність, якщо площа не перевищуватиме норми, встановлений законом.
Для цього необхідно знати земля якого призначення вам видана?

Однак, якщо дачна амністія не може бути застосована, то згідно із законодавством «додати» до наявного ділянці можна не більше 10% надлишок від площі. Решту землі можна взяти в оренду держави або викупити.

 

Додаткові матеріали:

  • Юридична допомога в захисті права власності на земельну ділянку
  • Як оформити у власність ділянку землі, придбаний без укладення договору куп ...
  • Чи правий муніципалітет, який продав з аукціону ділянку землі?
  • Чи могла адміністрація продавати земельну ділянку з аукціону?
  • Оформлення земельної ділянки у власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ