Позовна заява про відшкодування моральної шкоди, заподіяної образами

Добридень!

Підкажіть будь ласка, як бути в даній ситуації?

Я тимчасово проживаю в 3х ком. комунальній квартирі (м.Москва), в кімнаті зі своєю дружиною за договором безвоздмезного найму. Кімната приватизована і належить рідного дядька моєї дружини на підставі свідоцтва про власність.

Я і моя дружина зареєстровані за місцем проживання в Нижегородської обл. Працюємо в Москві. Роботодавці не вимагають від нас реєстрації за місцем роботи.

Сусідка одній з кімнат проти нашого проживання і всіляко намагається вигнати нас з цієї кімнати, шляхом регулярних пригод і скарг участковому.Она постійно ображає нас нецензурною лайкою та іншими хамськими висловлюваннями, скаржиться дільничному, що ми кидаємося на неї з кулаками.

Дільничний неодноразово викликав нас і ми давали свої пояснення в письмовому вигляді. Ніяких неправомірних дій з нашого боку на адресу сусідки не було. І все, що вона пише в скаргах не відповідає реальності.
Хамську поведінку з боку сусідки тривають більше року і вислуховувати образи вже не можливо, тому що вони переходять всі межі моралі.

Підкажіть будь ласка, чи маємо право я і моя дружина проживати в цій кімнаті? І які наслідки можуть бути від постійних, нічим не обґрунтованих скарг цієї сусідки? Чи можемо ми залучити її до будь-якої відповідальності за моральні образи на нашу адресу і наклеп? Як можна довести її хамську поведінку?

Чи маємо ми право поставити приховану відеокамеру або записати все на диктофон, і чи буде це доказом, якщо справа дійде до суду?



Відповідь юриста:

Добрий день. Вам і дядькові вашої дружини необхідно укласти договір безоплатного користування, тоді ваше проживання буде законним.
Ви можете направити позов про відшкодування моральної шкоди в суд, однак для цього необхідні докази: показання свідків, видио-запис і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Позовна заява про визнання такими, що втратили право користування
  • Виселення з муніципальної кімнати мешканців, довгий час не з'являються в к ...
  • Позов про визнання таким, що втратив право користування кімнатою в квартирі
  • У кімнаті комунальної квартири проживають громадяни, не укладали договір со ...
  • Як приватизувати і продати кімнату в комунальній квартирі?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ