У кімнаті комунальної квартири проживають громадяни, не укладали договір соц.найма, що вкрай некомфортно для інших жителів, як вирішити дане питання?

Здравствуйте. Я проживаю в комунальній квартирі (3 кімнати). Господиня одній з кімнат постійно здає (або надає в нібито безоплатне користування) її якимось людям, стверджуючи, що це її родичі. Наскільки я можу судити, жодних договорів соц. найму не укладається. Спочатку протягом декількох років (року 4) там в кількості 2-3 чоловік постійно проживали її родственнікіс Ростова, тепер проживають якісь інші особи (вже в кількості 3-4 чоловік), теж представляються родичами. Сама власниця кімнати разом з ними не проживає. Наскільки мені відомо, кімната у неї не приватизована. Ніякої згоди сусідів вона не питає. Проживання з такою кількістю чужих людей, вимушене спільне використання місць загального користування вкрай некомфортно.


Микола

Відповідь юриста:

Привіт, Микола. За законодавством вселити без дозволу наймодавця в муніципальне житло наймач може тільки членів своєї сім'ї. Зверніться до наймодавцю з заявою. Тим більше, що якщо в кімнаті проживає 4 людини, то швидше за все порушені норми щодо допустимого метражу на одну людину. Якщо така заява не допоможе. Незаконних сусідів можна виселити через суд, наші фахівці мають позитивну практику з подібних питань.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібна згода всіх власників кімнат у комунальній квартирі для продажу ...
  • Чи правомірна відмова в поліпшенні житлових умов у комунальній квартирі?
  • Чи потрібен дозвіл сусідів на оренду приватизованої кімнати в комуналці?
  • Як виселити з муніципальної квартири незаконно проживають громадян?
  • Надання кімнати, що звільнилася в комунальній квартирі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ