Стягнення моральної шкоди з банку, що вимагає погасити неіснуючу заборгованість

Вітаю!
У мене виникла така ситуація:
Мною офіційно була придбана в салоні "Е" сім-карта оператора "Білайн". На місці вона була роздрукована і зареєстрована на моє ім'я. В цей же день до вечора мені на новий номер телефону стали надходити смс - оповіщення від банку "С" з інформацією про те, що на мені числиться якась заборгованість по кредиту. Так як кредитів на мені числиться не може, я прийшла до висновку, що мій новий номер вже зареєстрований на якогось іншого абонента. Смс-повідомлення стали частішати і доповнилися телефонними дзвінками від банку, які вимагають погасити заборгованість і вийти на зв'язок. Я здзвонилася з операторами банку, виклала їм мою ситуацію, отримала підтвердження того, що сім - карта дійсно оформлена на іншу людину і обіцянку, що з автоматичної розсилки мене видалять. Але мені, мабуть, на слово ніхто не повірив і розсилка і дзвінки продовжилися. Тепер мені почали дзвонити ще і кредитори і служба фінансового контролю. Дзвінки можуть надходити як рано вранці, так і пізно ввечері. Мені це все набридло. Я, звичайно, могла б просто змінити номер телефону, але це мій робочий інструмент, тому часта зміна номерів не входить в мої плани, як не входить в мої плани і трата часу на розбирання, чому моя сім-карта виявилася зареєстрована на ім'я боржника.
Мені б хотілося дізнатися, чи маю я шанси на рішення в свою користь справи про відшкодування мені моральної шкоди, якщо я зараз подам в суд на компанію "Білайн" за таку плутанину з номерами, яку вони мені влаштували. І на яку суму компенсації можу розраховувати. якщо це того варте, ми могли б через Вашу фірму провести цю справу з Вашим представництвом моїх інтересів в суді.
Дякуємо!

Відповідь юриста:

Привіт, якщо номером не користуються більше 6 місяців, то він автоматично знімається з абонента і надходить знову в продаж. Тобто номер (НЕ сім-карта) може бути знову проданий. Для вирішення даного питання вам необхідно звернутися в банк для ідентифікації з письмовою заявою. Якщо і після цього дзвінки триватимуть, вам необхідно їх записати (згадуючи час дзвінка і його черговість) і потім звернутися до суду для відшкодування моральної шкоди.

 

Додаткові матеріали:

  • Листи та дзвінки з колекторського агентства за старою адресою боржника
  • Вимога колекторів про погашення несущестсвующей заборгованості
  • Банк вимагає виплати неіснуючої заборгованості: що робити?
  • Чи можуть кредитори пред'являти вимоги до спадкоємців, якщо боржник живий?
  • Стягнення заборгованості за кредитним договором колекторським агентством

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ