Зменшення обов'язкової частки спадкоємця в спадковій масі

Добрий день, я власник 1/2 квартири і спадкоємець за заповітом другої половини квартири, але виявилося що у спадкодавця є спадкоємець, який має право на обязательниу частку (дочка - інвалід по слуху), в результаті їй належить 1/8 від квартири (укладення нотаріуса ), але за пунктом 4. статті 1149 є можливість відсудити обязат.долю у випадках "Якщо здійснення права на обов'язкову частку у спадщині потягне за собою неможливість передати спадкоємцеві за заповітом майно, яким спадкоємець, який має право на обов'язкову частку, за життя спадкодавця не користувався , а спадкоємець за заповітом користувався для проживання (житловий будинок, квартира, інше житлове приміщення, дача тощо) або використав у якості основного джерела отримання коштів для існування (знаряддя праці, творча майстерня тощо), суд може з урахуванням майнового стану спадкоємців, які мають право на обов'язкову частку, зменшити розмір обов'язкової частки або відмовити в її присудження. "
Питання: чи можна в моєму випадку відсудити обяз.долю, враховуючи, що основна частка квартири в моїй власності, я там за життя спадкодавця проживала, він знаходився на моєму утриманні, і спадкоємець за обяз.долі, живе в 4 ком.квартире в москві ? Дякуємо.

Відповідь юриста:

Добрий день. Вказівка на зменшення обов'язкової частки є, проте все залежить від рішення суду. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібен письмову відмову спадкоємця, який має обов'язкову частку у спа ...
  • Чи можна оскаржити обов'язкову частку у спадщині, якщо заповіт складено на ...
  • Чи може син спадкодавця претендувати на вклади дружина спадкодавця?
  • Чи можна направити в суд позовну заяву про виплату компенсації за частину с ...
  • Частки у спадщині

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ