Відключення електроенергії за порушення правил головою СТ

У нас з братом Побудований будинок в СТ, У кожного 1/2 в ньому і проживаємо постійно. Виділено електроенергії 5 кВ на ділянку. Сусіди будуються, електрики немає. Голова не дає рахрешенія на поделючені е електрики, каже, що не вистачає потужність. Брат дозволив сусідові покористуватися лампочкою ненадолго.Тоесть від свого лічильника дав йому провід на лампочку. Голова побачила і відключила нас від електроенергії, залишивши нам 1 Кв електроенергії на дві сім'ї. Брата зараз немає. У нього в квартирі дружина і дочка. Котельня залежить від енергії, хоча і на вугіллі. Включивши нечаяно зайве, все вибивається на годину. Будинок моментально застигає. Дружина його хвора грипом, змушена виходити в котельню, кожен раз, коли відключають світло і прибирати жар, так як без світла не працює насос і може закипіти антіфріс і зіпсувати котельню. За годину будинок моментально остигає. Потім, кгда включається. Знову потрібно йти і розтоплювати вугілля. І так в день по кілька разів. Голова каже, що не підключить, поки господар не піде до неї і не заплатить штраф. А його немає. Приїде на следубщей тижня. А на вулиці мінус. Що робити?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, стаття 38 ФЗ «Про електроенергетику» містить пряму заборону на обмеження режиму споживання електричної енергії, в тому числі його рівня, для споживачів, що мають заборгованості з оплати електричної енергії та виконуючих інші зобов'язання, передбачені законодавством Російської Федерації і угодою сторін.

Діяльність садівничих некомерційних товариств регулюється Федеральним законом від 15 квітня 1998 р № 66-ФЗ «Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян», у відповідність з нормами якого, у органів управління товариства немає права позбавляти членів такого об'єднання можливості користуватися електрикою, навіть якщо у вас були б борги по оплаті внесків, права відключати електроенергію, у правління і голови СНТ немає, тому що дане питання вирішується в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Підключення електроенергії в садівничому некомерційному товаристві
  • Чи правомірно відключення електроенергії в СНТ в якості впливу на членів СН ...
  • Чи має право садове товариство при наявності заборгованості по сплаті відкл ...
  • Чи міг голова СНТ відключити боржника від електроенергії без рішення суду?
  • Дії членів СНТ при незаконному відключенні електроенергії

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ