Чи правомірно відключення електроенергії в СНТ в якості впливу на членів СНТ?

Добрий день!
Я є членом НСТ "Чайка ", розташованого в Домодєдовському р-ні Мос обл.Регулярно сплачую всі внески, включаючи оплату за електрику, розрахунок за яке проводиться за показаннями опечатаного лічильника. Керівництво СНТ для запобігання крадіжки електроенергії встановило на стовпах електронні лічильники з дистанційним управлінням і вимагає з мене 10000 руб. за цей додатковий лічильник. Поки я не віддам (готівкою) цю суму, електрику на моїй дільниці відключив голова СНТ.Все внески також приймаються у готівковій форме.Дело ускладнюється тим, що СНТ "Чайка " організовано в 1990р. співробітниками КДБ, для яких багато цивільні норми "не писані ". Чи правомірне таке відключення? Думаю, що моя ділянка не єдиний відключений від електропостачання, але контакти з побратимами по нещастю утруднені через специфічність їх служби та зимового періода.Мой дільниця № 26 отриманий батьком, учасником ВВВ, від Домодєдовського Міськвиконкому, після смерті батька оформлений на мене, документи на землекористування-на мене. Трещетенков Євген Анатолійович. Дуже прошу відповісти і, якщо можливо, допомогти. (495) 6269250

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Ви маєте право звертатися до суду про визнання недійсними що порушують його права та законні інтереси рішень загальних зборів членів садівничого, городницьких або дачного некомерційного об'єднання або зборів уповноважених, а також рішень правління та інших органів такого об'єднання.

Стаття 38 ФЗ «Про електроенергетику» містить пряму заборону на обмеження режиму споживання електричної енергії, в тому числі його рівня, для споживачів, що мають заборгованості з оплати електричної енергії та виконуючих інші зобов'язання, передбачені законодавством Російської Федерації і угодою сторін.

Діяльність садівничих некомерційних товариств регулюється Федеральним законом від 15 квітня 1998 р. № 66-ФЗ «Про садівничих, городницьких і дачних некомерційних об'єднаннях громадян», у відповідність до норм якого, в органів управління товариства немає права позбавляти членів такого об'єднання можливості користуватися електрикою, навіть якщо у вас були б борги по оплаті внесків, права відключати електроенергію, у правління та голови СНТ немає, тому дане питання вирішується в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити рішення незаконного зборів членів правління?
  • Чи прирівнюється збори членів ТСЖ до зборів власників житлових приміщень?
  • Чи має право садове товариство при наявності заборгованості по сплаті відкл ...
  • Чи міг голова СНТ відключити боржника від електроенергії без рішення суду?
  • Дії членів СНТ при незаконному відключенні електроенергії

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ