Оскарження відмови виплати пенсійного забезпечення інваліду

Мамі виповнилося 15 жовтня 2011р. 80 років. Вона є інвалідом 2 групи. Пенсію отримує по старості. 5 листопада принесли пенсію на будинок, але надбавки до пенсії в розмірі 2963руб. 7 коп. за листопад і частини за жовтень не видали, хоча перерахунок пенсії здійснюється Пенсійним фондом автоматично, без подання письмової заяви. При зверненні моєї мами в пенсійний фонд, співробітник фонду сказав їй якусь нісенітницю, що їй не покладена підвищена пенсія бо у неї 2 група 3 ступеня, а вона прирівнюється до 1 групі. Інвалідність мама отримала в 2004р. 2 групу безстроково (без усякої міри) Щомісячні грошові виплати отримувала як інвалід 2 группи.В даний час мама ходить з працею з милицями і плаче від несправедливості. Мама проживає в м Раменське Московської обл. Прошу проконсультувати мене з цього неподобству, щоб бути увенним на 100% в правильному вирішенні даного питання. Я збираюся 10 жовтня з'ясовувати це питання в Пенсійному фонді м Раменське. Проживаю в м Москва.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, друга група інвалідності встановлюється при виражених порушеннях функцій організму, що не викликають, проте, повної безпорадності. Друга група інвалідності встановлюється особам, у яких настає постійна або тривала повна непрацездатність, але які не потребують постійного догляду.

Друга група інвалідності встановлюється незалежно від виконуваної роботи при наявності у хворих дефектів і деформацій, що тягнуть за собою порушення функцій, які наведені в спеціальному переліку, що додається до Інструкції по визначенню груп інвалідності.

Критерії отримання ступеня обмеження здатності до трудової діяльності:
• I ступінь - це здатність до трудової діяльності за умови зниження кваліфікації або зменшення обсягу виробничої діяльності, неможливість виконання роботи за своєю професією (легка праця);
• II ступінь - це здатність до виконання трудової діяльності у спеціально створених умовах (робота на дому або на спеціально обладнаному робочому місці, за допомогою інших осіб. Наприклад, праця диспетчера на домашньому телефоні, оператора ЕОМ, в'язальниці або швачки-мотористки - надомниці, робота в навчально-виробничих підприємствах Всеросійського товариства сліпих і т.д.
• III ступінь - повна нездатність до трудової діяльності, тобто неможливість виконання за станом здоров'я будь-яких, навіть найлегших видів праці, включаючи надомну працю в спеціально створених умовах.

Розмір пенсії для інваліда 2 групи (НЕ дитинства) - 369235 рублів на місяць. Розмір ЕДВ для інваліда 2 групи - 202278 рубля на місяць.

Ви маєте право оскаржити відмову у виплаті пенсії в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити в суді незаконне звільнення інваліда з роботи?
  • Як оскаржити відмову Пенсійного фонду в призначенні пенсії?
  • Як оскаржити відмову у встановленні інвалідному групи в суді?
  • Якими правовими актами потрібно керуватися при оформленні дострокової пенсі ...
  • Як оскаржити дії співробітників Пенсійного Фонду в суді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ