Позовна заява про поділ спільно нашитими майна

Добрий день! Мої батьки розлучилися півроку тому, на розділ майна не подавалі.Сейчас тато хоче все оцінити і разделіть.сітуація така: батьки спільно отримали кооперативну квартиру в 1985г.переехалі в Мордовію (мама залишилася приписана в квартирі г.Клін, тато з неї виписався і прописався в Мордовії) за цей час народився мій брат і тато на своє ім'я приватизував півбудинку (де ми всі 4ом проживали весь цей час) і ділянку в 10 соток до нього. є ще ділянку в 10 соток, але він так і небув оформлений-тато зараз його оформляє на себе після развода.десять років тому мама приїхала знову в Клин в квартиру з сином і зі мною (я прописана в квартирі з мамою а брат у Мордовії у тата ) я живу у чоловіка в іншому городе.ПАпа хоче мати свою частку в квартирі, але спільне проживання просто не можливо !! він категорично проти, щоб брат прописувався в квартирі.
Питання таке: хто має права на квартиру (або її частина) за законом, як вона може поділиться? і як можна поділити ділянки в МОРДОВІЇ? мені дуже шкода маму вона майже останнім часом працювала одна а тато на ці гроші коханку ще містив! брату 17 років аліменти на нього тато не платить

Відповідь юриста:

Здрастуйте, квартира, придбана в шлюбі, будинок або його половина, ділянка в 10 соток: все це майно може бути поділене навпіл між вашими батьками, так як є спільно нажитим майном. До того ж ваша мати має право направити позов про стягнення аліментів на неповнолітнього сина (також можливе стягнення аліментів за минулий період - до 3 років). Запишіться на консультацію до нашого юриста, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має внучка право на квартиру, що залишилася після смерті бабусі, якщо в ...
  • Чи може сім'я встати на чергу на поліпшення житлових умов після з навмисно ...
  • Чи може сім'я з п'яти чоловік претендувати на отримання житла?
  • Чи можливо визнання спадкоємця недостойним в судовому порядку
  • Спадкування майна спадкодавця після його смерті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ