Чи має внучка право на квартиру, що залишилася після смерті бабусі, якщо в ній прописана жінка, яка здійснювала догляд за померлою?

Здрастуйте! Порадьте мені будь ласка, що мені робити і з чого починати. Мій тато і бабуся жили в другому квартирі в місті, а ми з мамою в селі. У 2008 році папа помер і залишилася бабуся одна, до неї приходила одна жінка допомагала, також як і ми з мамою. Але в 2010года після Нового року бабуся померла, я дізналася про це зовсім випадково. Нам ніхто не повідомив про смерть бабусі, а жінка яка приходила до бабусі, повідомила, що вона прописалася в цій квартирі. Документів у мене на руках ніяких немає, в квартирі я не прописана, а жінка не дуже то хоче сомной спілкуватися. Що мені робити? Чи є у мене якесь то право на квартиру?


Надія

Відповідь юриста:

Привіт, Надія. Якщо ваша бабуся не залишила заповіту, не має більше дітей окрім вашого батька, або не укладала, наприклад, договір довічного утримання з вказаним вами особою, прописаних у квартирі, то ви є спадкоємицею за законом. І претендуєте на всю квартиру (якщо ви єдина спадкоємиця), або на її частку (якщо існують ще спадкоємці). Вступити в спадкові права ви, в ситуації, що склалася, можете через суд. Наші фахівці допоможуть вам в цьому.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити у власність неприватизовані ділянку і дачу, що залишилися після ...
  • Чи має дочку право на частку в квартирі належала її померлому батьку на пра ...
  • Як захистити квартиру від недолугого спадкоємця не образивши останнього?
  • Чи можна вступити у спадок, якщо було залишено заповіт?
  • Онуки. Права спадкування квартири.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ