Чи може сім'я встати на чергу на поліпшення житлових умов після з навмисного погіршення?

Є трикімнатна квартира. Квартира пріватізірованна на трьох в рівних частках (маму, тата і мене) Прописані: мама, тато, мій брат, я і четверо моїх неповнолітніх дітей. Хочу встати на чергу (прописано 8 чол в квартирі 75 кв. м.) Але мені відмовляють у цьому на п'ять років, тому моя мама оформила дарчу на однокімнатну кв. моїй сестрі., тобто відбулося погіршення житлових умов. Сказали, що для постановки на облік щодо поліпшення жив. умов, необхідно через суд довести, що ми окрема сім'я. Що можна зробити в цій ситуації, чи дійсно суд не визнає нас окремою сім'єю і чому? Ми вже п'ять років живемо в іншій квартирі, даної чоловікові в суборенду на п'ять років від роботи (ДЕЗ). П'ять років закінчилося і нам прислали лист з проханням звільнити квартиру в місячний термін. Зараз готуються документи на виселення нашої сім'ї через суд. Звернулися в юр. консультацію дізнатися з чого починати і як писати заяву, але нам сказали, що до суду звертаються, коли є спірне питання (напр. поділ особового рахунку), а для постановки на облік і взагалі звертатися марно, тому що для цього все одно не визнають.
речі , мій чоловік прописаний в гуртожитку, де не має навіть ліжко-місця, тому гуртожиток давно стало родинним і, крім формальної прописки, він нічого не має. Стоїть на черзі з 2001 року. Один. Його сім'я (ми з дітьми) в розрахунок не береться, якщо і буде виділятися житло, то тільки на одного. А нам-то куди подітися?! Ходити до тата в гості по-черзі? А поки він теж нічого не отримав, де жити йому?

Марина Королева

Відповідь юриста:

Привіт Марина. Ваша сім'я може стати в чергу на поліпшення житлових умов через п'ять років після навмисного їх погіршення. Так що ви можете подавати документи. Однак коли саме буде виділено житло невідомо. .

 

Додаткові матеріали:

  • Чи знімуть всю сім'ю з черги на поліпшення житлових умов, якщо один з подр ...
  • Які права на поліпшення житлових умов мають ветерани ВВВ та інваліди дитинс ...
  • Коли громадянин має право претендувати на поліпшення житлових умов після їх ...
  • Чи буде вважатися погіршенням житлових умов прописка дітей?
  • Чи є вселення в квартиру бабусі навмисним погіршенням житлових умов?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ