Стягнення заборгованості за договором позики в разі шахрайських дій

Добридень!
Я являюсь потерпілим від дій керівництва компанії ВАТ "Е за договором позики. Сайт та офіс уже не працюють. Виходячи з інформації на сайті і від працівників фірми, генеральний директор Д пропав разом з усіма грошима фірми ВАТ" Е 6 червня 2011 року. У мене з фірмою укладено договір позики від 25042011 на суму 100 тисяч рублів. З червня місяця я не отримую відсотки і до сих пір нічого не знаю більш по цій справі. Куди і до кого звертатися не знаю. Людина, який запросив мене в цю фірму нічого зрозумілого сказати не може. І взагалі, всі хто причетний до цієї фірми (співробітники) поховалися. Куди мені звертатися і що робити?
Вважаю, що в діях генерального директора і керівництва компанії (бухгалтер і засновники) і їхніх діях міститься склад злочину, тобто шахрайство і крадіжка грошових коштів вкладників, яких понад 1500 осіб, з яких багато пенсіонерів і ветеранів. Ясно одне, що одна людина не могла здійснити таке, це змова осіб і ретельна підготовка. Можливо багато постраждалих вже звернулися в органи поліції, так як в ЗМІ та інтернет вже про обман були статті.
Начебто вже ведеться слідство, але як і що робиться нікому не відомо і я не володію інформацією. Багато вже подали в суд, але там теж треба платити. Допоможіть і підкажіть, що робити? Куди звертатися, в які інстанції, щоб повернути свої заощадження. Таке відчуття, що ситуація тупикова і ніхто не понесе ніякого покарання, а найголовніше, що знову багато народу постраждало від рук шахраїв і це може повториться.
Чекаю вашої відповіді. Наперед дякую.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, для початку направте заяву в правоохоронні органи за фактом шахрайства. Також ви можете звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Стягнення коштів на мобільний телефон шахраями
  • Шахрайські дії продавця товару та звернення в прокурату
  • Що робити якщо друга сторона за договором не виконує своїх зобов'язань?
  • Як повернути товар, вкрадений другим засновником фірми?
  • Позовна заява про стягнення аліментних виплат за минулий період

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ