Позовна заява про захист честі і гідності, а також відшкодування моральної шкоди

На профспілкових зборах з боку члена профспілки музею, зав. Відділом у мою адресу було висловлено звинувачення в діях проти співробітника відділу, а також ряд оціночних суджень в мою адресу і натяків, в цілому створили у присутніх образ грубого, «вульгарного» людини, постійно кричущого, що б'ється, ляскає дверима так, що ламається замок, ворующего службову інформацію. Бездоказові звинувачення в діях, яких я не скоювала, оціночні судження очернітельного характеру, натяки на непристойні дії, яких я не скоювала, паплюжать мою ділову репутацію.
Протягом 4 років я виконувала обов'язки профорга відділу і ніколи не чула ніяких зауважень з боку колег. Після висловлених у мою адресу звинувачень і оціночних суджень завідуюча провела переобрання профорга. Колектив проголосував за обрання профоргом іншого, запропонованого нею співробітника відділу.
Т.ч. помилкові звинувачення, судження, публічно висловлені в мою адресу, змінили думку колективу про мене, завдали шкоди моїй діловій репутації, дискредитували мене перед колективом відділу.
Я припускаю, що негативну думку про мене сформовано заздалегідь на основі неправдивих тверджень, що ввів моїх колег в оману. Заздалегідь були сплановані перевибори, яких не було в порядку денному.
Крім того, неправдиві відомості про мене були висловлені в присутності керівника профспілкової організації музею, завідувач заявила, що вона повідомила ці відомості директору музею, тобто скомпроментіровалі мене не тільки перед колегами, а й перед музеєм в цілому, перед посадовою особою, керівником музею.
Як мені захистити мою ділову репутацію? Як закликати до відповідальності? Як вимагати доказів викладених нею відомостей, змусити її публічно спростувати поширену нею наклеп на всіх рівнях структури музею, відшкодувати збитки і моральну шкоду, завдані її діями?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, честь, гідність, а також ділова репутація громадянина є нематеріальними благами, які захищаються законом. Згідно зі статтею 152 Цивільного кодексу Російської Федерації громадянин має право вимагати через суд спростування ганьблять його честь, гідність чи ділову репутацію відомостей, якщо хто поширив такі відомості не доведе, що вони відповідають дійсності.
Таким чином, вам необхідно направити позовну заяву про захист честі і гідності, а також відшкодування моральної шкоди.

 

Додаткові матеріали:

  • Захист честі та гідності громадянина шляхом направлення позову до суду
  • Захист честі та гідності громадянина шляхом направлення позову до суду
  • Захист честі та гідності в судовому порядку і відшкодування моральної шкоди
  • Захист честі та гідності в судовому порядку і відшкодування моральної шкоди
  • Захист честі та гідності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ