Відстань до залізничного переїзду в момент включення світлофора

Привіт питання следующій- після проїзду через ж /д переїзд (без шлагбаума) був зупинений співробітником ДПС. Він стверджував, що я проїхав на заборонний сигнал світлофора і пред'явив відеозапис. На відео видно- що горить білий сигнал, далі видно мій автомобіль (там не зрозуміло яку відстань залишилося до світлофора), далі видно включився червоний і мій автомобіль проїжджає переїзд. Під час проїзду через ж /д переїзд я як зазвичай за 5-10 метрів до світлофора подивився на сигнал-він був білий, і далі я проїхав. Червоний сигнал я не бачив, значить я впевнений в тому, що червоний включився як максимум за 10 метрів до світлофора (плюс врахувати час між вимиканням білого сигналу і включенням червоного нехай буде 05 секунди при швидкості 40 км /годину за цей час автомобіль проїжджає 55 метрів). знака 2.5 і стоп-лінії там немає.
Питання в следующем- за яку відстань автомобіля до світлофора повинен був спалахнути червоний сигнал, щоб водій встиг його побачити і зупинитися? не застосовуючи екстреної зупинки. Це важливо, тому що моя справа направлена до суду.
Спасибо заранее за відповідь.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, законодавчо дане відстань не закріплено. В системі переїзної сигналізації все затримки розраховуються з припущення, що в момент включення світлофора і відповідного дзвінка автомобіль, що знаходиться на відстані менше 5 м від світлофора, продовжує рух, що знаходиться далі - встигає зупинитися.
Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в даному питанні після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Позбавлення водійських прав за водіння в нетверезому стані
  • Допомога адвоката в питанні про позбавлення водійських прав
  • Неправомірні дії співробітників ГИБДД: як з ними боротися?
  • Що очікує громадянина при участі в ДТП з летальним результатом постраждалих ...
  • Чи можна стягнути матеріальну шкоду з водія, що збив пішохода, який порушив ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ