Відшкодування матеріального збитку, заподіяного затокою

У моїй квартирі на 7 поверсі, під час нашої відсутності, разарвало батарею G. Розрив батареї становить приблизно 20 см.Со слів сусідів знизу, протоку їх квартири почався 200911 близько 20 год. Вони спочатку подзвонили в диспетчерську із заявою про протікання і попросили прийняти заходи, потім намагалися достукатися до нас в квартиру, але нас не було Через деякий час прийшли представники експлуатуючої компанії, подивилися на стелю кухні, де капала вода. В їх присутності крапель майже припинилася. Але на наступний день вранці, о 730 вода полилася на голови сусідів справжнім потоком. Вони знову зателефонували в диспетчерську. Через деякий час знову зателефонували туди ж і в аварійну міста. Вода лилася вже по фасаду будівлі. Аварійна приїхала через годину або більше. Нарешті перекрили воду. Але що накопичилася вода продовжувала литися на них до самого вечора.
Близько 21 год вечора ми приїхали з дачі і на нас з кулаками накинувся сусід. Його лють була зрозуміла.
В результаті протоки серйозно постраждали квартири на 6 5 і 4 поверхах. Мешканці цих квартир написали заяву в експл.контору з вимогою відшкодувати збиток. Відповідь була наступний - збиток повинні відшкодовано мешканці моєї квартири, т.к. була замінена чавунна батарея на сучасну. Ні слова про те, чому розірвало
батарею (після 4-х років нормальної роботи), чому не перекрили воду після декількох дзвінків в диспетчерську (з 20ч 200911 до 10год 210911).
Прохання помоч у встановленні винуватця події.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, відповідальність, в даному випадку, несе, власник устаткування, який може пред'явити претензії до найнятому ним виконавцю - до того, з ким укладено договір і кому оплачував послуги. Якщо квартира - ваша власність, то вимоги сусідів правомірні. Ви не вказуєте гарантійний термін на встановлену батарею? У разі, якщо гарантійний термін ще не вийшов, то ви маєте право пред'явити регресний позов до компанії виробнику.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи є зміна квартирних радіаторів переплануванням?
  • Як зменшити суму компенсації збитків, заподіяних затокою квартири?
  • Затопили сусіди вдруге: як стягнути збитки, завдані затокою?
  • Хто буде відшкодовувати збитки, завдані затокою квартири?
  • Відшкодування збитку від затоки за наявності вини ремонтної бригади

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ