Суперечка про межі самозахоплених і не оформленого у власність земельної ділянки

У нас є зеленка додому і тих паспорт (в ньому ділянку не вказано, тільки будова). Зеленка видана на підставі поставновленія глави адміністрації міста про пріватізіціі.На землю (прилегла територія) документів ніяких немає - самозахоплення. Зараз оформляємо у власність. Для цього робимо межування земельної ділянки. Але виявили, що невелика частина нашої ділянки перетинається з сусіднім. На нього документи, як нам відомо, зробили нещодавно.
Питання:

1. - чи мали право сусіди зайти на наш ділянку (перетнути кордон) якщо согласвоніе кордонів з ними ніхто не проводив, акт узгодження не підписували. - Чи правда що, як каже межевікі, ми вже нічого не зможемо вдіяти, оскільки не є власниками землі на відміну від сусіда ?! Що порадите делаеться в цій ситуації?

2.- межевікі пропонує нам урізати кордону своєї ділянки по межі сусіда щоб спокійно оформити його у власність. А потім, як він же говорить, можна буде вимагати перенести кордони сусіда так, що б він залишив нам прохід до дому. Так вийшло що наш участко стоїть біля тротуару з виходом на дорогу і його фасад був близько 5 метрів. Тепер же, коли сусід перекрив частину нашої ділянки, нам залишився вихід окола 1 метра до дороги. Машину загнати у вдоре навіть не вийде. Чи правий він і погоджуватися на це або все-таки робити межування як є і вирішувати питання з сусідом ?!

3. і чи можна, урізавши межі свого учатски так, щоб не перетинати сусіда, оформити землю у власність, а вже потім пред'явити позов про визнання недійсним акту погодження меж. Просто моя мета - відкрити собі вихід на дорогу тобто повернути фасадну частину.

Якщо можна хотілося б отримати відповідь по кожному пункту. Заздалегідь величезне спасибі.

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Для початку - оформите землю у власність, після чого у вас з'явиться право сперечатися з сусідом про межі вашої ділянки.
2. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Поділ земельних ділянок в судовому порядку при затягуванні процедури
  • Визначення меж земельної ділянки в судовому порядку
  • Як довести право власності на частину садової ділянки, зареєстрований сусід ...
  • Як оформити у власність ділянку землі, придбаний без укладення договору куп ...
  • Як оформити у власність землю, взяту в оренду на 49 років?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ