Визначення меж земельної ділянки в судовому порядку

У мене є "рожеве " свідоцтво про власність на ділянку 15 соток, оформлено в кінці 90-х на рожевому бланку, з додатком Плану ділянки.
Нещодавно звернувся за межування і отримав новий кадастровий номер, який по карті виявився в кварталі на протилежному кінці сільського поселення, хоча адреса проживання (вулиця, будинок) вказано правильно. На інтернет-карті моєї ділянки, природно немає, але великим сюрпризом було побачити на місці частини своєї ділянки ділянку сусіднього власника (недавно придбав у господаря і завбачливо відмежував так, що "відхопив " шматок моейго ділянки.
Замовив копію його межового плану і прочитав, що його ділянку кордону з землями сільського поселення, тобто узгоджувати зі мною як з сусідом він був не зобов'язаний. Мабуть, погодила йому глава місцевої Адміністрації СП, швидше за все, з якогось інтересу.
Чекаю закінчення межування , але впевнений, що буде тупикова ситуація, тому що моїм 15 соток вже "не вписатися " в залишився на мапі шматок і належить судитися.
Питання: до кого мені пред'являти претензію або судовий позов? упевнений, що всі будуть посилатися на "технічні похибки старих планів " і на "право першого застовпити ".
Але все-таки, як вийти з цієї ситуації?
Заздалегідь вдячний за відповідь.
Олександр

відповідь юриста:

Здрастуйте, Олександре. Визначення меж ділянки землі є встановлення поворотних точок земельної ділянки на місцевості, які закріплюються на місцевості межовими знаками. Дана процедура необхідна у випадках, коли були втрачені межові знаки (наприклад, паркан або інші розпізнавальні знаки). Вельми часто на поставлених на кадастровий облік ділянках землі не зберігаються - руйнуються, завалюються паркани і т.п. І власник буде придбане ділянки землі бажає знати, де саме розташовані межі його майна. Часто виникає потреба встановити межі земельної ділянки через суд через суперечок між власниками суміжних володінь.
Встановлення меж ділянки в органах правосуддя починається з направлення до суду позовної заяви про встановлення меж земельної ділянки. Така заява подається в письмовій формі за місцем знаходження ділянки землі.
У позові про встановлення меж ділянки необхідно вказати:
- Найменування органу правосуддя;
- Найменування позивача, його місце проживання;
- Найменування відповідача, його місце проживання;
- Суть порушення прав позивача і його вимоги;
- Обставини, на яких позивач обгрунтовує свої вимоги, і їх докази;
- Відомості про дотримання досудового розгляду;
- Перелік доданих до заяви документів.

 

Додаткові матеріали:

  • Вирішення спору про межі земельної ділянки в судовому порядку
  • Чи можна відсудити захоплений ділянку землі у сусіда за наявності генеральн ...
  • Як добитися від сусіда повернення ділянки землі, захопленого шляхом зміщенн ...
  • Чи може відповідач встановлювати паркан на спільному ділянці землі до винес ...
  • Оспорювання приватизації сусідньої земельної ділянки

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ